Het in 1902 opgerichte horlogemerk Festina, is al sinds 1994 als officieel tijdmeter verbonden aan de wielerkoers der wielerkoersen: de Tour de France. En nobless oblige: Festina komt dan ook ieder jaar met een speciaal horloge met wielerthema ? dit jaar de Chrono Bike 2011, met details die de inspiratiebron niet verloochenen. Met nog iets meer dan twee weken voor de boeg, is het model precies op tijd zodat iedere wielerfan er een kan dragen tijdens de start van de Tour de France.

De ruim 47 millimeter brede stalen Chrono Bike 2011 van Festina heeft erg goed gevonden details, zoals de geschroefde kettingschakels op de bezel en het tandwiel reliëf van de kleine subwijzerplaten. Met daarbij acht verschillende wijzerplaten in kleuren die bij vrijwel iedere equipe passen, kan elke wielren-fan z?n hart ophalen. Maar de Chrono Bike van Festina heeft in 2011 ook iets dat de liefhebbers van nieuwe mechanismen zal plezieren: het uurwerk Miyota 6S10. De chrono-seconde van dit uurwerk heeft (ondanks dat het quartz is) een wijzer die over de wijzerplaat glijdt, in plaat van per seconde te tikken. Een innovatie op quartz gebied, waar zelfs menig liefhebber van mechanische horloges blij mee zal zijn.


Het horloge is er met naar keuze een rubberen band (? 249,-) of een stalen band (? 299,-), is tot 100 meter waterdicht en beschikt (naast de tijd- en chronofunctie) over een datumaanduiding. Kijk op Horloge.info/Festina voor meer nieuws en informatie over het merk.