Fendi Selleria Strap You watch laat het dameshorlge van haar stoerste kant zien

Het verhaal van het Italiaanse modehuis Fendi, bekend van o.a. de Baguette-handtassen begon bijna 90 jaar geleden met een bont- en lederwinkel in Rome. Inmiddels is Fendi, met Karl Lagerfeld als creatief directeur een multinationaal modehuis van luxe goederen. Het huis  voert een aantal lijnen waaronder ‘Fendissisme’, Fendi Casa met meubilair, een Prête-à-porter lijn, parfum, brillen, luxe pennen en horloges.

Geïnspireerd op de Fendi Strap You of Shoulder kledinglijn heeft het huis de Selleria Strap You Watch uitgebracht. Deze laat een uiterst vrouwelijke en fantasievolle manier van horloge dragen zien.

Selleria Strap You

Fendi Selleria Strap You

Het speelse en geraffineerde model is voorzien van een dubbele kalfsleren band die versierd is met verschillende ornamenten, variërend van veelkleurige luciet studs naar lederen bloemen met een centrale stud. De serie heeft zeven verschillende ontwerpen die horen bij het Fendi Selleria horloge. Dit horloge is dankzij een gepatenteerd systeem voorzien van een ‘snel-wissel-systeem’ voor het wisselen van banden.

Maar het horloge zelf kent ook verschillende uitvoeringen, waaronder het model met paarlemoeren wijzerplaat met streep motief, geïnspireerd op een schets van Karl Lagerfeld uit 1971. De Romeinse indexen van dit model lijken door het optisch effect uit de wijzerplaat te steken, wat het 3D effect van de nieuwe Selleria extra banden versterkt.

Fendi Selleria Strap You

Fendi Selleria Strap You

De horloges hebben een stalen kast met een sympathieke maat van 36 mm. Ze zijn leverbaar in staal met een stalen of een met 18 karaat  goud geplatineerde bezel. De kroon heeft een paarlemoeren cabochon, passend bij de paarlemoeren wijzerplaat. De Fendi Selleria wordt aangedreven door een quartz uurwerk en is waterbestendig tot 50 meter.

Prijs: € 1.600,- Losse band: € 300
Meer informatie: Fendi.com