Fendi verrijkt haar collectie dameshorloges met een bijzonder stijlvol exemplaar; Chameleon, genoemd naar een recent uitgebrachte handtas. Meerkleurig leer typeert de Fendi Chameleon handtas en meteen herkenbaar door niet alleen de alom gekende kwaliteit, maar ook door het uitgesneden logo in metaal. Deze herkenbaarheid vinden we terug in het aantrekkelijke Chameleon horlogemodel dat dezelfde naam draagt. Net als de andere exquise Fendi horloges, biedt dit model Italiaans design met Zwitserse techniek op zijn best.

Opgericht te Rome in 1925 door het echtpaar Fendi, staat het merk sedertdien synoniem voor bijzonder design en kwaliteit. Een bezoek aan de Fendi boutique was destijds al een high end moment. Niemand minder dan Karl Lagerfeld zwaait er nu sinds enkele decennia de artistieke plak, en dat uit zich in ieder product dat Fendi op de markt brengt. En dat zullen we ook geweten hebben op Baselworld waar Fendi de nieuwste horlogemodellen vanaf een fenomenale stand aan de man (en vrouw) bracht.


Drukbezette dames met oog voor stijl luisteren graag hun werkoutfit of vrijetijdspak op met een chique accessoire. Gebonden aan strakke schema?s heden ten dage, is een horloge geen luxe meer, maar laat het dan toch wél een luxe horloge zijn? Fendi?s Chameleon horloge valt op met haar kast in rechthoekige vorm, afgerond aan onder- en bovenzijde voor een zachte vrouwelijke toets. Het onderste deel van de elegante kast is langer en omhult het herkenbare uitgesneden Fendi logo. De hiermee gecreëerde opening onthult een deel van het hagedissenleren bandje als klein verrassingselement. Voor het bekoorlijke uitzicht als wel het comfort van het dragen, is deze kast ergonomisch rond de pols gevormd.


Fendi Chameleon komt in vele kleuren


De Chameleon modellen worden aangeboden met kasten in hoogglans gepolijst staal of in hoogglans goudtoon in combinatie met wijzerplaten in wit of zwart lak, of champagnekleurige versie met summier zonnestralen patroon. Fendi zou Fendi niet zijn met het beroemde oog voor detail, als er geen diamanten aan te pas kwamen: één op zes uur en één op twaalf uur. Bescheiden, maar net die toets die dit horloge mag hebben. De uren zijn dan ook verder niet aangeduid, maar dat past perfect in dit sobere doch opvallende ontwerp. De fijne wijzers zijn als gestileerde blaadjes; strak, lichtjes afgerond, mooi in harmonie met de vormgeving van de kast. Om dames van verschillend kaliber tegemoet te komen, zijn de Chameleon horloges ontworpen in twee formaten: een gedurfde kast van 29mm x 49,2mm en een kleine variant van 18mm x 31mm.


Fendi Chameleon klein en groot


De horlogebandjes zijn vervaardigd uit hagedissenleer ? dat van de mogelijke leersoorten het velletje van een kameleon toch het meest benadert ? en dat in een uitgebreid kleurenpalet; zuiver wit, diep zwart, chocoladebruin, lipstick rood en fel roze. Bovendien worden de kleine horlogemodellen ook aangeboden met een dubbel lang bandje, tevens verkrijgbaar in voornoemde kleuren. De Fendi Chameleon horloges begeven zich moeiteloos van dag naar nacht, van zakelijke momenten naar zwoele avonden. De synergie van Italiaans top design en Zwitserse techniek bestempelt deze collectie met iconische allures. Om het unieke van de Chameleon modellen te staven, is ieder horloge een geregistreerd model met eigen serienummer, gegraveerd op de onderzijde.


Kijk op Fendi.com voor meer nieuws en horloges van Fendi.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn