Tikkers kinderhorloges komen (ondanks de spelling van de naam) uit Engeland, waar de horloges een grote rage zijn onder kinderen en tieners en de vrolijke modellen bij alle grote warenhuizen te koop zijn. De rage lijkt nu naar Nederland en België over te waaien, sinds Tikkers op Baselworld ook vertegenwoordiging voor de Benelux heeft gevonden.

Dat de horloges aanslaan bij de jeugd is niet verwonderlijk. De kleurrijke modellen hebben een hoog mode gehalte en de prijs is veel lager dan van (qua design) vergelijkbare horloges. Tikkers horloges zijn gemaakt van kunststof met een zeer soepele, en dus kindveilige silicone rubberen horlogeband, of een horlogeband met klittenband. Daarnaast hebben de horloges wijzerplaten met populaire motieven, die variëren van lief tot stoer en (met een grote spin!) zelfs een beetje eng. Om het (leren) lezen van de tijd voor de jeugd te vergemakkelijken, hebben alle modellen alle uren met cijfers op de wijzerplaat staan en hebben de meest modellen een minutenindexering op de bezel.


Tikkers kinderhorloges: 35 verschillende modellen


De meeste Tikkers horloges (er zijn 35 verschillende modellen) zijn zowel geschikt voor jongens als meisjes – maar er zijn ook modellen specifiek gericht op jongens, meiden of tieners. De collectie Tikkers horloges is daarom onderverdeeld in ‘Kids’ (kastmaat 28 mm met een kortere band) en ‘Teens’ (kastmaat 36 mm met normale band). Tikkers horloges kosten ? 24,95. Zie voor meer informatie over het merk en verkooppunten de website van Tikkers Benelux: Tikkers-Horloges.nl.