Het in 2009 125 jarige Edox heeft zichzelf een zeer ambitieus doel gesteld: binnen 4 jaar één van de 3 bekendste horlogemerken worden in het hogere middensegment. Om dit doel te bereiken sluit het merk prestigieuze samenwerkingsverbanden met een maritiem karakter.

Edox is sinds 2005 al de officiële tijdmeter van de Class 1 Powerboat World Championship, de Formule 1 van het water. Vanaf dit jaar zal Edox ook de officiële partner op gebied van tijd van de Dubai International Marine Club (DIMC) worden. Voor de naamsbekendheid van Edox is dit een misschien wel belangrijkere samenwerking omdat de DIMC wereldwijd tot 180 kampioenschappen per jaar houdt, waarmee het één van de meest actieve maritieme sportclubs ter wereld is.
Het nieuwe vlaggenschip van de DIMC is het nieuw ontwikkelde regatta jacht ?Sea Dubai RC44? en haar bemanning, het Sea Dubai Team. De Sea Dubai dingt mee naar de RC44 Cup 2009 waartoe het verschillende regatta?s in Europa en Azië moet zeilen. Het logo van Edox zal op verschillende plaatsen op het jacht te zien zijn.


achterkant Edox Sea Dubai Limited Edition met patrijspoortEen ander aspect van de samenwerking tussen de DIMC en Edox is de Edox Sea Dubai Limited Edition. Het tot 500 stuks gelimiteerde horloge heeft met de ?jumping hour? (springende uren) aanduiding op 12 uur een ingenieuze manier de tijd aan te geven. De wijzerplaat bestaat uit twee lagen, waardoor de dubbele secondewijzer, die is vormgegeven als de naald van een kompas, onder de indexering van de minuten door kan draaien.


Het horloge is waterdicht tot 100 meter, heeft een stalen kast met blauw PVD en stalen accenten en een 2,2 mm dik antireflectief saffier glas dat vrijwel krasvast is. De achterkant is bijzonder fraai doordat er, naast het logo van het Sea Dubai Team, een patrijspoort precies boven de balans is geplaatst, zodat men deze kan zien bewegen. Het beschikt ? net als de andere modellen uit de nieuwe Edox Grand Ocean collectie ? over een buitengewoon uurwerk, in dit geval het automatische Edox kaliber 47 (gebaseerd op een ETA 2892-A2 met Dubois Dépraz 14400 opbouw) met een gangreserve van 42 uur. Aan het horloge zit een kalfslederen blauwe band met stalen vouwsluiting.


De adviesprijs is ? 4.495,-