Sinds 2008 is Edox de officiële partner van de Dubai International Marine Club (DIMC), een dynamische zeilclub die rond de 180 evenementen per jaar organiseert. Eén van de bekendste DIMC-ambassadeurs is zonder twijfel de Sea Dubai, een schitterend jacht uit de RC44-klasse. Met de introductie van dit nieuwe model, de Sea Dubai Super Limited Edition, brengt Edox een ode aan de bemanning van de Sea Dubai. Deze nieuwe creatie belichaamt het sportieve karakter van de regatta, een mix van hoffelijkheid, fair play, sportiviteit en moed.

De royale kast van de 45 millimeter brede Sea Dubai Super Limited Edition blijft onveranderd ten opzichte van de eerste Sea Dubai Limited Edition (lees: Horloge.info) en behoudt de lijnen en uitstraling van de Grand Ocean-collectie met haar inmiddels beroemde ingekerfde ring. Maar om het ondoorgrondelijke karakter van het model te benadrukken, is de horlogekast deze keer afgewerkt met een zwarte PVD-coating. Op de zwarte wijzerplaat, gemaakt van koolstof, pronkt een blauwe 44 ? het symbool van de klasse. Het maritieme karakter van dit nieuwe horloge wordt verder benadrukt door de geprofileerde zeilen en aanduidingen, die met de hand in blauw en nikkel zijn aangebracht.De inscriptie op de achterkant van de kast is vernieuwd: naast het serienummer en de naam van het horloge, is er een motief gebruikt dat opbollende gennakers voorstelt. Ook is het essentiële kenmerk van de Grand Ocean-collectie niet vergeten: de beroemde opening in de vorm van een patrijspoort biedt een prachtige blik op de verfijnde mechaniek van het horloge en vormt zo de perfecte finishing touch van de nieuwe Sea Dubai Super Limited Edition. Het limited edition-nummer zal gegraveerd worden op een plaatje dat bevestigd is aan de zijkant van de horlogekast.


Een ander karakteristiek element is het zwarte rubberen bandje dat comfortabel zit en tegen het zoute zeewater kan. Het geeft een vleugje verheven classicisme en mannelijke elegantie. Het uurwerk, dat waterdicht is tot 244 meter, is voorzien van een mechanisch Edox 94 kaliber (gebaseerd op ETA 2892-A2 met Soprod 9090 complicatie) en de gangreserve wordt aangegeven door een blauwe meter op de wijzerplaat. De nieuwe Sea Dubai Super Limited Edition is gelimiteerd tot 244 stuks wereldwijd en wordt aangeboden in een prachtig houten kistje, voorzien van een opening in de vorm van een patrijspoort.


Het horloge kost ? 3.995,-. Voor meer informatie over Edox zie www.edox.ch, voor verkoopinformatie kunt u zich wenden tot S. Weisz uurwerken via telefoonnummer 020 ? 679 46 33.