PVD is een veelvoorkomende toepassing bij horloges, zeker sinds de kleur zwart voor horlogekasten in de mode is geraakt. PVD (Physical Vapour Deposition) is het fysisch aanbrengen van een stof door dampafzetting. Rijp (het afzetten van ijskristallen op bijvoorbeeld een boom) is een voorbeeld van PVD in de natuur.

Fortis heeft haar nieuwe collectie B-42 Flieger horloges via dit procedé voorzien van een laagje zwart. De zich onder deze laag bevindende stalen kasten, meten 42 millimeter en zijn voorzien van tweezijdig ontspiegeld saffier glas. De lichtgevend witte wijzers en indexen zorgen voor goede afleesbaarheid en contrasteren fraai tegen de achtergrond van de eveneens zwarte wijzerplaten. Fortis B42 Flieger Black ChronographDe glazen zichtbodem gunt de eigenaar een blik op het uurwerk, dat zeker bij het model met het C.O.S.C. chronometer gecertificeerde chronografenuurwerk met alarm ? kaliber F2001-5 ? een fascinerende inkijk in micromechanica biedt.


Het zijaanzicht geeft nog wat van de karakteristieken eigenschappen van het horloge prijs: geschroefde bandaanzetten, beschermde drukknoppen en de grote, gemakkelijk te bedienen kroon met het Fortis logo. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een sportieve rubberen band met vouwsluiting en een lederen band met contrasterend stiksel. De B-42 Flieger Black Chronograph Alarm C.O.S.C. is ook verkrijgbaar met een elegante band van Louisiana krokodillen leer. Beide lederen banden kunnen worden voorzien van een vlinder- of vouwsluiting.


Fortis B-42 Flieger Black Day/DateDe collectie bestaat uit 3 modellen die, afhankelijk van de band, verschillend prijzen hebben. De B-42 Flieger Black Day/Date met automatisch ETA 2836-2 uurwerk varieert in prijs van ? 1.210,- tot ? 1.390,- en is gelimiteerd tot 2012 stuks. Ook de B42 Flieger Black Chronograph met Valjoux 7750 uurwerk is gelimiteerd tot 2012 stuks en kost tussen de ? 2.170,- en ? 2.350,-. De B-42 Flieger Black Chronograph Alarm C.O.S.C. met een prijs van ? 6.940,- tot ? 7.440,- is gelimiteerd tot 500 stuks.


Meer informatie over Fortis en de verkooppunten kunt u vinden op www.fortis-watches.com.