In 1884 verkreeg IWC de rechten op het Pallweber systeem, waarmee het merk uit het Zwitserse Schaffhausen de eerste ?digitale? (zak)horloges in haar geschiedenis kon produceren. Deze horloges toonden de tijd door middel van cijfers in afzonderlijke vensters voor de uren en de minuten. Nu, 125 jaar later, passeert IWC een nieuwe mijlpaal en introduceert een innovatieve, technische toevoeging binnen de IWC horlogecollectie. IWC?s meester horlogemaker Kurt Klaus is er opnieuw in geslaagd een opmerkelijke eeuwigdurende kalender af te leveren.

De Da Vinci Perpetual Calendar Digital Date-Month geeft op digitale wijze de datum, maand en schrikkeljaar weer, wat zorgt voor een zeer ruimtelijke indeling van de wijzerplaat en een heldere manier van aflezen. De kracht die nodig is om zowel maand als datumschijven aan het eind van de maand te verzetten, wordt in de loop van de volledige maand opgebouwd op een tweede veer. Het nieuwe automatische uurwerk dat hiervoor ? op basis van het IWC kaliber 89800 ? is gemaakt, bestaat uit 474 individuele delen en bouwt een gangreserve op van 68 uur. Het uurwerk is in alle opzichten een kleine krachtcentrale en tevens een unieke prestatie op het gebied van horlogetechniek. Zodra het horloge op de juiste tijd en datum is gezet, hoeft het (theoretisch gezien) niet te worden bijgesteld tot 1 maart 2100.


het uurwerk door de zichtbodemHet horloge heeft een Flyback chronograaf functie, ontspiegeld saffierglas voor en achter en heeft, in tegenstelling tot de Da Vinci Perpetual Calendar ?Edition Kurt Klaus? met zijn gegraveerde achterdeksel, een zichtbodem. De IWC Da Vinci Perpetual Calendar Digital Date-Month is verkrijgbaar in roségoud en in een tot 500 stuks gelimiteerde uitvoering in platina.


Voor meer informatie en nieuws over IWC zie Horloge.info/IWC en www.iwc.com.