Edox heeft zich al eerder als officieel tijdwaarnemer van heroïsche sporten en evenementen doen gelden, zoals bij het Class-1 powerboat racen, de WRC Rally kampioenschappen en de RC 44-klasse zeilkampioenschappen. Logisch dus voor de Zwitserse horlogefabrikant om nu in zee te gaan met ?Iceman? Christian Redl ? één van ?s werelds beste freedivers ? en een nieuw horloge aan hem op te dragen: de Iceman I Limited Edition.

Christian Redl (1976) is momenteel in training om op 12 februari het wereldrecord vrijduiken onder ijs te verbeteren. Hij is van plan om, slechts gekleed in een 3 mm dik neopreen duikpak, een bril en flippers (en dus zonder luchtflessen!) 61 meter diep onder het ijs van de Weißensee te duiken. De Oostenrijker was als kleine jongen al dol op zwemmen. Toen hij in 1996 de cultfilm ?The Big Blue? zag, raakte hij in de ban van freediving. In hetzelfde jaar ontmoete Redl, tijdens het eerste wereldkampioenschap freediving, de vermaarde duiker Umberto Pelizzari en nam het besluit om van apneu duiken zijn beroep te maken. Inmiddels is Redl in het bezit van diverse wereldrecords vrijduiken.


Edox Iceman IMet het super sportieve horloge dat Edox aan Redl heeft gewijd, kan de extreem-sporter nog wel wat records verbreken: het is waterbestendig tot 1000 meter. Het horloge is met zwarte PVD gecoat, heeft een eenzijdig roterende zwarte keramische duikring, een automatisch uurwerk en een horlogeband van rubber. Het verschijnt in een oplage van 700 stuks en kost ? 1.650,-). Vanzelfsprekend zal Christian Redl de nieuwe Iceman I dragen tijdens zijn aanstaande record poging op 12 februari 2011 in de koude diepte van de Oostenrijkse Weißensee.


Zie voor meer informatie en ander nieuws over Edox Horloge.info/Edox en www.edox.ch.