Armin Strom, het luxe-horlogemerk uit het Zwitserse Biel, kan ineens twee samenwerkingen aankondigen: om te beginnen is het vanaf het aankomende Formule 1 raceseizoen ?Official Timing Partner? van Marussia Virgin Racing ? het team dat vorig jaar debuteerde in de racerij als Virgin Racing F1 ? en samen met de renstal én Ronnie Wood (kunstenaar en o.a. gitarist van de Rolling Stones) zullen een horloge en een auto en helm tot kunstwerken worden omgetoverd, die in 2011 voor verschillende goede doelen zullen worden geveild.

De sponsoring van het Formule 1 team is voor het merk een grote stap richting grotere naamsbekendheid, waardoor er toenemende interesse in de horloges van het merk zal zijn. Armin Strom lanceert daarom het merk Armin Racing, waarvan de eerste modellen niet lang meer op zich zullen laten wachten. Tegelijkertijd gebruikt Armin Strom de extra bekendheid om een goed project te ondersteunen. Samen met Ronnie Wood zal een ?Art Watch? gemaakt worden, waarbij Wood verschillend onderdelen van een Armin Strom horloge (waaronder bruggen van het uurwerk) zal beschilderen. Het kunstwerk zal zichtbaar zijn achter het glas en door de zichtbodem van het horloge. Het zeldzame stuk wordt tijdens de jaarlijks terugkerende horlogeveiling ?Only Watch? geveild, een veiling waaraan de grote exclusieve horlogemerken jaarlijks zeer gelimiteerde of zelfs unieke stukken doneren. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar genezing van Duchenne spierdystrofie.


De Art Watch zal de twee helft van 2011 in een oplage van 25 kopieën op de markt worden gebracht. Tijdens het creatieve proces rondom de Art Watch draagt Ron Wood de boven afgebeelde en tot 100 stuks gelimiteerde Armin Strom Regulator Water. Zie www.arminstrom.com voor meer modellen en informatie over het merk. Armin Racing komt dit jaar met een eigen collectie horloges, let alvast op www.arminracing.com. Voor verkoopinformatie in Nederland kunt u contact opnemen met importeur Superwatch.