Het DNA van Edox is inmiddels onlosmakelijk verbonden met wereld van de watersport. Edox is er dan ook bijzonder trots op zowel partner als officiële tijdmeter van de spectaculaire Class-1 Powerboat World Championships te zijn.

Als jongste lid van de Class-1 collectie uit de Dynamism-lijn presenteert het Zwitserse merk de nieuwe Class-1 Ice Shark Limited Edition. Met een bepalend technisch en robuust ontwerp zal dit horloge liefhebbers van duidelijke vormen en functionele styling ? en natuurlijk liefhebbers van stoere duikhorloges! ? met gemak voor zich weten te winnen. Dit sportieve horloge heeft een zeer secuur Zwitsers quartz chronografenuurwerk, dat in een krasvaste PVD gecoate 316L stalen kast gevangen zit.


Slim (en buitengewoon) is dat de kroon en de pushers van de chronograaf voor een beter draagcomfort aan de linkerkant van de 45 mm brede kast zijn geplaatst. De nummering van de gelimiteerde oplage is aan de rechterkant van de kast gegraveerd. Onder de gladgepolijste keramische duikring steken de indexeringen en cijfers in oranje en wit duidelijk af tegen de zwarte achtergrond. De kleurstelling oranje en wit komt in andere details van het horloge terug, zoals op de zwarte carbon wijzerplaat (met haai!), de kroon en de chrono-pushers.


De naar keuze zwarte of oranje band van natuurrubber (kautschuk) draagt vanwege de elasticiteit erg prettig. De Class-1 Ice Shark wordt in eigen huis met de hand in elkaar gezet en is waterdicht tot 1.000 meter (100 ATM) en gelimiteerd tot exact 1.000 stuks. Het horloge zal begin juni op de markt verschijnen voor een adviesprijs van rond de ? 1.575,-.