Op 5 januari gaat de Dakar Rally 2014 van start in het Argentijnse Rosario en zal, twee weken en dertien etappes later, eindigen in Valparaiso in Chili. De tijden die de coureurs tijdens de ?Rally aller Rally?s? klokken, worden ook dit jaar weer door het Zwitserse horlogemerk Edox bijgehouden en er is speciaal voor de gelegenheid ook weer een Chronodakar Limited Edition horloge ontworpen, die er dit jaar nog stoerder uitziet dan ooit tevoren.

De Edox Chronodakar 2014 heeft een horlogekast met een diameter van maar liefst 46 millimeter, maar voelt ? dankzij het gebruikte lichtgewicht titanium ? niet zwaar aan. Het tot 100 meter waterdichte horloge laat achter het krasvrije saffierglas niet alleen de tijd en de door de chronograaf gemeten tijd zien, maar heeft ook een extra grote datum en weekdag aanduiding, op de mat-zwarte wijzerplaat met oranje accenten en het stoere ?Touareg? Dakar logo.


Edox Chronodakar Limited Edition 2014


Alle aanduidingen worden aangedreven door het Edox 38 kaliber, gebaseerd op het Ronda 8040.N uurwerk. Aan het horloge zit een zwart lederen band met oranje canvas randen. Van het in een speciale box gepresenteerde horloge met referentie ?38002 TIN NO?, worden slechts 500 stuks gemaakt. Het kost ? 1.595,-. Kijk op Horloge.info/Edox en Edox.ch voor meer nieuws en informatie.