Het Tank-horloge, één van Cartier?s grootste klassiekers in de historie van horlogemakelij, is heruitgevonden. En dat in twee van de meest iconische creaties: de met diamanten bezette Tank Américaine met gouden band en de Tank Anglaise met leren band, vervoegen deze legendarische horlogecollectie.

De Tank Américaine, gecreëerd in 1989, is een afstammeling van het Tank Cintrée horloge, een ontwerp uit de vroege jaren 20. Mits enkele kleine aanpassingen in het ontwerp, is het Art Déco design nog duidelijk voelbaar in de moderne uivoering. Strakke lijnen en geometrische contouren, vormen moeiteloos een synergie met de verfijnde rondingen.


Het 18 karaats witgouden horloge is volledig bezet met diamanten en heeft het automatische kaliber Cartier 077 uurwerk. De gesofisticeerde schakelband naar de vorm van slangenhuid, waarvan ook de subtiele schubben afgewerkt zijn met diamanten, brengt Cartier?s Tank Américaine tot haar ultieme recht. Dit is een juweelhorloge in elke zin van het woord. De kleinere roségouden Tank Américaine, waarvan de kast bezet met één rij diamanten en de band geheel goud, beschikt over een quartz uurwerk.


Cartier Tank Américaine


Horlogemodel Tank Anglaise zag in 2012 het levenslicht en lijkt alweer een stap voorwaarts in Cartier?s onverzadigbare queeste naar puurheid in design. De kroon is moeiteloos geïntegreerd in de zijkant van de rechthoekige gouden kast en ook hier is Cartier niet ver weg met diamanten. Voor deze versie opteert men voor alligatorleren horlogebandjes in opvallende kleuren, maar wie opteert voor de Tank Anglaise zonder diamanten, zijn de alligatorleren bandjes tevens verkrijgbaar in klassieker zwart of bruin.


Bij zowel de grotere als de kleinere Tank Anglaise is de gouden kast aan de zijkanten bezet met een dubbele rij diamanten. Een alligatorband in glanzend bordeaux siert het grote roségouden model, voorzien van een roségouden vlindersluiting. De kleinere Tank Anglaise heeft een witgouden kast die gesierd wordt met een glanzend fuchsia roze alligatorleren band, natuurlijk ook afgewerkt met witgouden vlindergesp. Beide Tank Anglaise horloge beschikken over een quartz uurwerk.


Cartier Tank Anglaise


Cartier verbluft wederom met exquise dameshorloges, die ongetwijfeld de volgende generaties ontwerpers van Cartier op hun beurt zullen blijven inspireren. Kijk op Cartier.com voor verkooppunten en informatie.


© Tekst voor Horloge.info: Mylène Koppyn. © Foto?s: Cartier, Tim Griffith, Vincent Wulveryck, Patricia Parinejad.