DKSH Holding Ltd. heeft een meerderheidbelang in de Zwitserse horlogemaker Maurice Lacroix genomen. Het bedrijf DKSH is één van de grootste bedrijven van Zwitserland, dat zich vooral richt op het helpen van andere (luxe) merken bij de introductie, marketing en expansie in nieuwe economieën ? en dan vooral in Azië. Met 22.500 werknemers en een omzet van ruim 10 miljard CHF in 2010, wordt Maurice Lacroix een van de eigen luxe merken van de holding.

DKSH was als sinds 2008 financieel betrokken bij Maurice Lacroix en had de exclusieve rechten op de marketing en distributie van het merk in Azië. Verdere uitbreiding van Maurice Lacroix in Azië zal het belangrijkste speerpunt worden. Desco von Schulthess, dat het meerderheid belang had, zal aandeelhouder blijven en in de raad van bestuur vertegenwoordigd blijven, samen met de derde aandeelhouder Zino Davidoff AG. Het familiebedrijf Davidoff is vooral bekend om de horloges, lederen accessoires en de onder licentie geproduceerde geurlijnen, brillen en cognac. DKSH is met Davidoff gelijk een joint venture aangegaan voor de verdere uitbreiding van de naam Zino Davidoff in Azië.


Hoeveel geld er met de overname van Maurice Lacroix gemoeid is, is niet bekend. Het bedrijf had in 2010 200 werknemers in dienst en draaide toen een omzet van 70 miljoen CHF. Kijk voor meer nieuws en informatie over Maurice Lacroix op Horloge.info/Maurice-Lacroix of www.mauricelacroix.com. Voor meer informatie over DKSH zie www.dksh.com.