De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

Een oude bekende keert terug in 4 verschillende uitvoeringen

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

De oer-Alpinist verscheen in 1959 als eerste Seiko sporthorloge. In 2006 verscheen een nieuwe collectie, werd populair en verdween weer. Maar 2020 wordt vast en zeker een mooi horlogejaar. Al was het alleen maar door de terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist.

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

Vintage Seiko Alpinist

Er gloort hoop tussen Kerst en oud & nieuw. Tussen alle verplichtingen en het uitbuiken door wat struinen over het wereldwijde web leert ons dat 2020 als horlogejaar goed van start za gaan. De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist zal door menig horlogeliefhebber met gejuich worden ontvangen. We zullen het kort houden. Genoeg te doen waarschijnlijk en bovendien is de info rond de nieuwe vier ‘Alpinisten’ nog schaars.

Keuze uit vier Alpinisten

In januari verschijnen vier 39, 5 mm stalen sporthorloges in de geest van de originele Alpinist en onder de Prospex-vlag. De meest beroemde Alpinist heeft een groene wijzerplaat en dus is die ook van de partij met referentienummer SPB121. SPB119 heeft een gebroken witte wijzerplaat met zwarte band, SPB123 heeft ook een witte wijzerplaat, maar dan met champagnekleurige opgelegde indexen en wijzers plus een retroband in groen leer. En de SPB117 ten slotte heeft een zwarte wijzerplaat en een stalen band. De horloges zijn waterdicht tot 200 meter en de lichtgevende massa is naar goed Seiko gebruik van het eigen LumiBrite.

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

SPB121

Een nieuw automatisch kaliber met 20 uur extra gangreserve

In de nieuwe Prospex Alpinist tikt het nieuwe, automatische kaliber 6R35 met 70 uur gangreserve. Het uurwerk is de opvolger van het kaliber 6R15 dat 20 uur eerder was uitgedraaid. En natuurlijk hebben we het hier over manufactuurkalibers. Voor wie daar waarde aan hecht. En aangezien zo’n beetje iedereen waarde hecht aan prijzen hebben we een voorzichtige voorspelling wat betreft de prijzen van de vier nieuwe modellen. Die schommelen in de buurt van de 700 euro. Daar net wat onder waarschijnlijk. Voor dat bedrag is de kroon op 4 uur voor het verstellen van het interne kompas en het saffierglas met bol vergrootglaasje boven de datum inbegrepen.

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

SPB119

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist is onderdeel van een groot internationaal offensief. Seiko heeft de puur Japanse smaak van zich af geworpen en bestookt de markt met universeel aantrekkelijke horloges. Horloges die kwaliteit en prijsbewustzijn met elkaar combineren plus als extra smaakmaker klassieke modellen herinterpreteren.

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

SPB123

Opvallend daarbij is dat ook het ‘straktrekken’ van de verschillende productfamilies niet uit het oog verloren wordt. Grand Seiko staat al enige tijd als separaat merk in de markt bijvoorbeeld. Collecties als Astron, Presage en Premier staan stevig afgebakend in de markt. En omdat Prospex een speerpunt is, heeft de nieuwe Alpinist op de wijzerplaat het Prosex-logo prominent in het zicht. De naam Alpinist zul je tevergeefs zoeken. Die is gesneuveld. Maar de geest van de originele Alpinisten waart gelukkig nog in volle glorie rond.

De terugkeer van de Seiko Prospex Alpinist

SPB117

Voor meer informatie over de Prospex Alpinist: www.seiko.nl