Maurice Lacroix bouwt haar palet hoogwaardige manufactuur kalibers verder uit en voorziet ze deze keer voor de Calendrier Rétrograde en Double Rétrograde met één van de specialiteiten van het huis: de retrograde aanduiding.

De Calendrier Rétrograde en Double Rétrograde modellen van Maurice Lacroix zijn onder liefhebbers al geruime tijd zeer geliefde horloges. Nu ze er zijn met een door Maurice Lacroix zelf gebouwd uurwerk, werd het ook tijd voor een nieuw uiterlijk. Beide modellen zijn er in twee nieuwe versies, de stalen en de tot 250 stuks gelimiteerde roségouden.

Bij de Calendrier Rétrograde is, naast de centrale uren- en minutenaanduiding en de kleine seconde op de 6 uur positie, bij 2 uur een wijzer geplaatst bij een schaal waarop de gangreserve van het uurwerk af te lezen is. Omdat de horloges een met de hand op te winden uurwerk hebben is dit een zeer nuttige indicatie.
Bij 10 uur is de datumwijzer te vinden. Deze loopt via een schaal van 1 tot 31 en gaat na de 31ste vanzelf weer terug naar de 1ste, het zogenaamde retrograde kalenderprincipe waaraan het horloge haar naam dankt. De beide versies hebben een ML 150 uurwerk.

Maurice Lacroix Double RétrogradeDe Double Rétrograde heeft ook een centrale uren- en minutenaanduiding maar de kleine seconde is bij dit model op 9 uur en de gangreserveaanduiding op 3 uur geplaatst. Naast de retrograde datum, in dit geval bij de 6 uur positie, beschikken de horloges ook nog over een tweede retrograde functie: de tweede tijdzone. Deze heeft een 24-uurs indeling en gaat na middernacht vanzelf terug naar het begin van de schaal. Deze versies zijn voorzien van een ML 151 uurwerk.