Vanochtend om zes uur gingen de pre-orders live voor deze Fratello x Czapek Antarctique Passage de Drake Viridian Green. Niet lang daarna was het stalen sporthorloge (gelimiteerd tot 50 stuks) alweer uitverkocht. Hoe dan ook is ‘ie de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Al was het maar vanwege één van de mooiste wijzerplaten van dit jaar.

Fratello maakte eerder al indruk met hun collabs. Vóór deze Czapek brachten ze al een Frederique Constant Moonphase Manufacture, Oris Big Crown Bronze Pointer Date en een Minase Divido uit. Het online horlogemagazine, opgericht in 2004, vertelt je alles over horloges op een authentieke manier, met vaak ook een persoonlijk tintje.

Passage de Drake

Czapek is oorspronkelijk opgericht in 1845, de wedergeboorte begon in 2011 onder leiding van
van CEO Xavier de Roquemaurel. Al snel boekte het merk succes na succes met een verrassing in 2020 toen Czapek & Cie. (zoals het voluit hoort) een origineel stalen sporthorloge uitbracht dat zijn zinnen zette op de troon die de Patek Philippe Nautilus en de Audemars Piguet Royal Oak de afgelopen 50 jaar bezet hielden.

Na eerdere lanceringen van het model, combineert Fratello de beste wijzerplaatelementen van de Terre Adelie en de Passage de Drake in een interessante nieuwe kleur. En het is direct één van onze meest favoriete wijzerplaten die we tot nu toe hebben gezien in 2021.

Flinqué

Deze versie van de Antarctique, de Passage de Drake Viridian Green, heeft een coole ‘flinqué’ afwerking met een wijzerplaatstructuur die ‘Stairway to Eternity’ wordt genoemd. Meestal geleverd in de gebruikelijke kleurkeuzes van zwart, wit of blauw. De Fratello-versie heeft een aangename groenblauwe toon. Verder verschilt het gelimiteerde model op een subtiele manier met de ‘normale’ versie door het cijfer op ’twaalf uur’ te vervangen door een dubbele index.

Micro-Rotor

De roestvrijstalen kast heeft een diameter van 40,5mm en een dikte van 11,3mm, met daarin het in-house SXH5-automatische uurwerk met een microrotor. Bijzonder om je te vergapen aan de constructie van 193 onderdelen, dat een licht futuristisch gevoel geeft. Een datum op ‘zes uur’ maakt het af, met een waterbestendigheid van 120 meter, een gangreserve van 56 uur en naast de stalen band zit er ook een rubberen band bij.

Personalisatie

Geen massaproductie uiteraard voor Czapek, deze limited edition heeft slechts 50 exemplaren die binnen een halve dag al uitverkocht waren. De kopers die vandaag vroeg de wekker hadden staan konden de Antarctique ook personaliseren met een secondewijzer in gewoon staal, met een oranje punt of een volledig oranje uitvoering. De Fratello x Czapek Antarctique Passage de Drake Viridian Green kost €20.820. De horloges wordt uiterlijk eind november uitgeleverd.