Chopard behoeft zelfs aan leken geen introductie; maar de nieuwe ?Imperiale? collectie mag absoluut in het spotlicht gezet worden. Dynamische en natuurlijke vrouwen met finesse vormden de inspiratiebron voor Chopard?s designers bij deze creatie, die een nieuwe interpretatie van het reeds in de jaren ?90 geïntroduceerde model Imperiale is ? maar nu in staal en roze goud uitgevoerd.

Het relatief sobere uiterlijk benadrukt juist de keizerlijke schoonheid van dit dameshorloge. Uitzonderlijke en kostbare details komen door die bescheidenheid eens zo meer tot hun recht. De subtiel gegraveerde parelmoeren wijzerplaat roept door het grafische ontwerp herinnering op aan de geborduurde kussens waar alleenheersers hun insigne in lieten graveren. Romeinse cijfers die deze gravure omringen, benadrukken de keizerlijke klasse van het ontwerp. De uren worden aangeduid door wijzers die geïnspireerd zijn op de vormgeving van keizerlijke zwaarden, dit in contrast met de sierlijk vrouwelijke kroon, bezet met een bescheiden briolette-geslepen cabochon van amethist. Niet voor niets amethist; keizerlijk paars, in vervlogen tijden dé exclusieve kleur voorbehouden aan royalty. Natuurlijk ontbreekt de Chopard-signatuur niet op de wijzerplaat; kwaliteit en klasse mogen gezien maar ook afgelezen worden.


Chopard Imperial Ref. 388532-6002 - 36 mm modelHet nieuwe Imperiale horlogemodel heeft quasi een aura om zich van tijdloze chique, dankzij de samensmelting van soberheid en gesofisticeerde majestueusiteit. En hoe keizerlijk is zelfs ook nog te kiezen; de kast is beschikbaar in twee afmetingen: 36 mm en 40 mm doorsnee, al dan niet bezet met diamanten. Het kleinere model is verkrijgbaar met quartz uurwerk, het grotere horloge beschikt over een automatisch uurwerk. Een horlogeband uit staal verweven met roze goud klikt dit horloge rond de pols, maar Chopard?s Imperiale is ook verkrijgbaar met alligatorleren horlogeband.


Chopard?s Imperiale anno 2011 straalt in haar kwalitatieve superioriteit werkelijk keizerlijke status uit en is zonder twijfel het horloge voor de 21e eeuwse vrouw mét klasse. Kijk voor meer informatie en nieuws over Chopard op Horloge.info/Chopard of www.chopard.com. Voor verkoopinformatie over de Chopard Imperiale kunt u contact opnemen met de Chopard Boutique in Amsterdam: tel 020 30 53 660.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn