Certina heeft een horloge ontwikkeld als eerbetoon aan de vrouw van vandaag ? als compliment aan haar veelzijdigheid. Deze nieuwe DS First Lady Ceramic is de ultieme versmelting van vrouwelijkheid en gratie, zoals dat de hedendaagse vrouw typeert.

Het ontwerp van de nieuwe DS First Lady Ceramic is opvallend. Op het eerste gezicht sportief, maar bij nader inzien zeer elegant en chique. Deze frisse, sportieve uitstraling maakt het horloge onweerstaanbaar en modern, en getuigt van eigenzinnigheid. Hoogtepunt van al dit fraais is wel het materiaalgebruik: het horloge heeft een lunet en kroontip van keramiek. Dat geeft een eigentijds karakter, waarbij esthetische originaliteit en uitmuntende tijdsweergave samenkomen.


De vrouw als teken van de tijd
Vrouwelijkheid en het vrouw-zijn hebben altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de ontwerpen van Certina. Sinds de oprichting in 1888 zijn de damesmodellen altijd onderdeel geweest van hun tijd, modern en zelfs innovatief, en altijd ontworpen voor de vrouw in die tijd. De nieuwe DS First Lady borduurt voort op deze belangrijke traditie die gezien kan worden als een bedrijfprincipe van het beroemde Zwitserse horlogemerk.


In balans
Certina DS First Lady Ceramic ZwartKlassiek sportief, met aantrekkelijke details en uitgebalanceerd materiaalgebruik – dit horloge is een lust voor het oog. Een blikvanger die een goedkeurende glimlach teweegbrengt, al was het maar vanwege de trendy, maar ook sterk eigenzinnige uitvoering. Een kast van gepolijst, roestvrij staal en helder keramiek en een sobere wijzerplaat, die niets aan duidelijkheid te wensen laat. De lunet bevat een indexering met perioden van vijf minuten. Naast uren en minuten, zijn er nog een secondeteller op 6-uur en een datumvenster op 3-uur. De uren aanduidingen zijn stijlvol op de wijzerplaat gemarkeerd. De krachtige wijzers maken deze index bijna overbodig, want je ziet in een oogopslag de tijd.


Wit en zwart
Het horloge is er in twee versies. Eén met zwarte wijzerplaat en lunet, gedragen aan een zwart rubberen band. De tweede uitvoering heeft een witte wijzerplaat en wordt gedragen aan een witte rubberband of aan een stalen bracelet. Beide meten 34,8 mm in diameter, zijn 100 meter waterdicht, hebben krasvast saffier glas en een ETA quartz uurwerk.


De Certina DS First Lady Ceramic heeft een adviesprijs van ? 375,-.