Met de nieuwste DS Action presenteert Certina een horloge met precisie, vakmanschap, innovatie, technische vaardigheden en technologische kennis; een chronograaf die schreeuwt om actie omdat het tegen een stootje kan, en dat onder de meest extreme omstandigheden duidelijk afleesbaar en functioneel is.

Met de nieuwste DS Action chronograaf introduceert Certina ook een nieuw silhouet. De lichtgeborstelde, stalen horlogekast valt op vanwege zijn genereuze afmetingen ? met een kastdiameter van 42,5 mm ? en de krachtige, pure belijningen. Het is duidelijk dat dit horloge is ontworpen en gebouwd met de actieve sporter in gedachte. De fijne kartels van de lunet rondom het antireflectieve saffierglas verschaffen uitstekende grip, ook onder natte omstandigheden. Deze ring is goed verstelbaar, in twee richtingen; de felrode kleur met duidelijke cijfers maakt de index in één opslag zichtbaar en doordat er gebruik gemaakt is van Superluminova, is de ring ook onder water goed afleesbaar. De kroon wordt tweezijdig beschermd tegen stoten, hetgeen de kast bovendien een extra stoer karakter geeft. Om de wijzers te verstellen moet de kroon eerst open geschroefd worden. Dit is een beproefde manier om het horloge gegarandeerd (tot 200 meter) waterdicht te houden. De chronograafdrukkers zijn versterkt door PVD kragen, die overlangs fraaie groeven hebben, uniform aan de kroon.


DS Action Chrono met stalen band en zwarte bezelHet dynamische en sportieve karakter van het horloge komt sterk naar voren in het ontwerp van de wijzerplaat. De facetvormige indexen bevatten Superluminova, en de oversized ?12? is niet te missen. Certina heeft veel aandacht besteed aan de functionaliteit van contrastrijke kleuren en materialen. De chronograaffuncties zijn eveneens uitstekend af te lezen dankzij een logische samenwerking van de verschillende tellers en felgekleurde wijzers. Dit opwindende nieuwe horloge, met Zwitsers quartz uurwerk, bevat een tachymeterschaal in de opstaande rand rondom de wijzerplaat, juist onder het horlogeglas. Ook hier zorgt het contrast tussen de donkere achtergrond en de lichte cijfers voor uitstekende afleesbaarheid. Vanzelfsprekend biedt het krasbestendige saffieren horlogeglas de nodige bescherming, net als Certina?s eigen DS+ systeem.


De DS Action Chrono is verkrijgbaar met zwarte of zilverkleurige wijzerplaat met een rode of zwarte lunet aan een drievoudig gesegmenteerde zwart rubberen of stalen band. Het basismodel met rubberen band heeft een adviesprijs van ? 390,-. Met een stalen band komt het neer op rond de ? 415,-. Voor verkoopinformatie, bel 040 – 219 99 03.