De nieuwe Casio Mount Waddington is een horloge dat zo?n beetje iedere voor sportieve doeleinde nuttige metingen kan verrichten. Het horloge zit boordevol techniek en zal door de zonnecel die voor extra energie zorgt ook niet snel stil komen te staan. Een indrukwekkend sporthorloge dat ook als gadget goed zal scoren in elke werkomgeving.

Door de naam van het horloge zal het niet verbazen dat klimfanaten aan hun trekken zullen komen. De functies hoogtemeter (tot 10.000 meter), hoogte toename, kompas en barometer (260/1100) zijn vitaal bij het beklimmen van een berg. Maar ook alle andere sporten waarbij duur, tijd en temperatuur van belang zijn worden bediend: de stopwatch meet tijden, tussentijden en eindtijden tot een honderdste seconde nauwkeurig (het maximum van 1 uur is aan de krappe kant), er is een terugtel functie (wederom tot maximaal 1 uur) en een thermometer die temperaturen meet tussen -10 en +60°C.


Voor reizigers is er een wereldtijdenaanduiding die dankzij het door radiogolven gestuurde uurwerk na aanpassing van de tijdzone altijd op tijd zal lopen. De kalender is eeuwigdurend, het horloge past zichzelf aan aan lange of korte maanden en schrikkeljaren. Daarnaast is er een 5-voudige alarmfunctie, op 5 verschillende tijdstippen kan de drager dagelijks worden herinnerd aan een belangrijk moment (stel u moet medicijnen slikken).


Casio PRW-5000T-7ERDe goede afleesbaarheid van al deze functies op de wijzerplaat wordt door een LED lampje verzekerd. Deze verlichting kan ook zo worden ingesteld dat het horloge bij het kantelen in de richting van het gezicht automatisch aan gaat, zodat een hand vrij blijft voor andere activiteiten. Dat dit flink wat van de batterij vraagt is ondervangen door een ingebouwde zonnecel die voor extra energie zorgt. De levensduur van de batterij kan voor de zekerheid worden opgevraagd, zodat u niet op een onhandig moment zonder zit.


Het horloge is flink aan de maat. Met afmetingen van ongeveer 49 x 57 millimeter (B x H) zal de Mount Waddington niet bij iedereen passen. Qua budget dan weer wel, vanaf ? 399,- heeft u geen kompas, barometer, hoogtemeter, thermometer, stopwatch, wekker etc. meer nodig. Er zijn twee uitvoeringen, de PRW-5000-1ER met rode details en rubberen band (? 399,-) en de PRW-5000T-7ER met gele details en titanium band (? 499,-). Beide horloges zijn al in de winkel verkrijgbaar, zie voor meer informatie over Casio en verkooppunten www.casio-europe.com/nl.