Rotonde de Cartier Astrotourbillon Skeleton

Cartier maakt zich steeds meer waar als echte horlogemanufacture. Uit de Zwitserse ateliers van het Franse merk komt deze nieuwe Rotonde de Cartier Astrotourbillon Skeleton, die in januari zal worden gepresenteerd op de prestigieuze Salon International de la Haute Horlogerie, de SIHH, in Genève. De Astrotourbillon bevat het eigen Cartier kaliber 9461 MC.

Rotonde-de-Cartier-Astrotourbillon-Skeleton-diagonal

De Astrotourbillon werd voor het eerst in 2010 door Cartier gelanceerd en in vier jaar tijd is het concept geëvolueerd tot een niet meer weg te denken onderdeel uit de horlogecollectie van het merk. De hoofdgedachte achter de Astrotourbillon is om de functionaliteit van de tourbillon – het compenseren van de zwaartekracht – volledig op te nemen in het design van het horloge. In een klassieke tourbillon draait de tourbillon om zijn eigen as en heeft een vaste plek in de wijzerplaat; de Astrotourbillon heeft echter een verlengde kast, waardoor de balans een complete cirkel rond de wijzerplaat kan maken in één minuut. De Astrotourbillon geeft hiermee dus ook de seconden aan. De geskeleteerde wijzerplaat van deze nieuwe editie maakt het horloge helemaal onweerstaanbaar.

Rotonde-de-Cartier-Astrotourbillon-Skeleton-movement
Het mechanische Manufacture uurwerk met kaliber 9461 MC  is er een met handopwinding. Het uurwerk bestaat uit 233 onderdelen, waaronder 23 jewels, en is 8,89 mm hoog. Het tikt met een frequentie van 21.600 v/ph. Het uurwerk heeft een gangreserve van circa 48 uur. Dit alles zit in een 47 mm brede kast van 18 karaat witgoud. De kroon is zoals alle horloges van Cartier bezet met een cabochongeslepen saffier en de zwaardvormige wijzers zijn van geblauwd staal. De achterzijde van de kast is voorzien van saffierglas, waardoor het geskeleteerde uurwerk ook te bewonderen is. Een zwarte alligatorlederen band met dubbele vouwslutiing in 18 karaat witgoud maakt het horloge af. De productie is gelimiteerd tot 100 stuks. Prijs op aanvraag.

Rotonde-de-Cartier-Astrotourbillon-Skeleton-casebackFoto’s: Laziz Hamani © Cartier

Kijk voor meer informatie op www.cartier.com