Onlangs lanceerde Carl F. Bucherer (CFB) hun Capsule Collectie. Met daarin een vooruitblik op het Carl F. Bucherer van ‘morgen’. Nu komt daar de gloednieuwe CFB Manero Peripheral 40mm bij.

Het model weerspiegelt een nieuwe richting voor het bedrijf met de release van zes nieuwe kleurstellingen van zijn populaire Manero Peripheral.

Het nieuws volgt na een uitbundig en nóg kleurrijker model, de Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral Paradise. CFB wil zijn merkidentiteit herdefiniëren en zet in op een beetje uitbundigheid in combinatie met een overvloed aan kleuren.

Voor dit limited edition model heeft CFB gekozen voor een 40mm kast in 18-karaats roségoud. De lunette neemt de kleuren van de regenboog in beslag met in totaal 40 edelstenen, waaronder saffieren, tsavoriet en robijnen. Welke ook aanwezig zijn op de zwarte sunburst wijzerplaat.

Het automatische CFB T3000 kaliber biedt een gangreserve van 65 uur. Net zoals de nieuwe Manero Peripheral krijgt ook deze een zwarte hybride rubberen band.

Peripheral Rotor

Maar wat is nu precies die peripheral rotor? Een beknopte uitleg: Traditionele automatische opwindmechanismen gebruiken een centrale rotor die rond een draaipunt in het midden van het uurwerk draait. De peripheral rotor daarentegen is er één die het uurwerk omringt en rond de rand van het horloge draait.

Onlangs gemaakt in wolfraam, volledig geïntegreerd, waardoor een dun en gestroomlijnd profiel ontstaat. De rotor heeft de vorm van een ring en is gemonteerd op kleine kogellagers waardoor hij soepel en efficiënt kan draaien. Bovendien zorgt de rotor voor een vrijer zicht op het uurwerk.

Kaliber 02050

Carl F. Bucherer introduceerde voor het eerst zijn perifere rotorbeweging, het kaliber CFB A1000, in 2009. Als een van de weinige fabrikanten die een dergelijk uurwerk ontwerpt en produceert, zijn de prestaties van CFB op het gebied van perifere technologie een pijler van het merk geworden.

In 2016 had de horlogemaker de volgende evolutie van zijn automatische uurwerk met perifere rotor geïntroduceerd: het kaliber CFB A2050. Deze keer debuteerde het merk echter ook met een geheel nieuw horloge om het uurwerk te demonstreren, en zo werd de Manero Peripheral geboren.

COSC

In de jaren daarna is de Manero Peripheral een hoofdbestanddeel van de catalogus van Carl F. Bucherer geworden, en nu krijgen we een frisse kijk op het model met zes chique kleuren.

Sinds zijn debuut zeven jaar geleden is de basis van de Manero Peripheral grotendeels ongewijzigd gebleven. Het heeft een sweetspot-maat van 40mm, een handig datumvenster op drie uur en een kleine secondewijzer op zes uur. Onder de motorkap vind je nog steeds het COSC-gecertificeerde in-house kaliber A2050, met een gangreserve van 55 uur.

Modern Talking

De eerste interpretatie van het horloge was echter vrij eenvoudig als het op styling aankwam, met een meer traditionele combinatie van wijzerplaat- en bandopties.

Nu biedt Carl F. Bucherer een moderne kijk op de Manero Peripheral met een injectie van natuurlijke kleuren, met zongeborstelde wijzerplaten in blauw, zalm, bruin en groen.

Ook maken klassieke zwarte en witte wijzerplaten deel uit van deze nieuwe collectie. Allemaal hebben ze een small-seconds aanduiding in het zwart of zilver-wit op ‘zes uur’. En een zwart datumvenster met witte cijfers op ‘drie uur’. Allen met een 40.6mm roestvrijstalen kast met een hybride rubberen band.

De nieuwe look, gecombineerd met de zeer draagbare proporties van het het horloge, maakt het de perfecte keuze voor dagelijks gebruik. De geheel nieuwe Manero Peripheral kost €7.300 en is vanaf vandaag verkrijgbaar.