Bremont, een Engels horlogemerk met een Zwitsers hart, zal op het Europese vasteland in Nederland debuteren. Het eerste officiële Europese verkooppunt (buiten Engeland) is te vinden in Den Haag bij Horloge Platform Nederland.

Bremont Watch Company werd in 2004 door de broers Nick en Giles English ? in navolging van hun vader beide professioneel piloot ? uit liefde voor precisie en mechaniek opgericht. Na meer dan 3 jaar van onderzoek en ontwikkeling werden in 2007 de eerste horlogemodellen in Engeland met groot succes op de markt gebracht. Het leverde de broers zelfs de? Walpole Award? op, een belangrijke onderscheiding voor vooraanstaande opkomende Britse luxe merken.


Bremont chronograaf ALT1-Z/BK - klik aan voor vergrotingNick en Giles hebben er hun motto van gemaakt dat Bremont horloges van generatie op generatie mee moeten kunnen gaan. Resultaat van dat motto is onder andere de extreem geharde krasvaste roestvast stalen horlogekast met een hardheid van 2000 Vickers – circa negen keer harder dan een gemiddelde stalen horlogekast. De licht gebolde, en van antireflectie coating voorziene, saffierglazen hebben minimaal dezelfde hardheid. Daarnaast wordt ieder uurwerk door een onafhankelijk Zwitsers instituut (het COSC) op nauwkeurigheid getest en chronometer gecertificeerd.


De buitengewone afwerking en aandacht voor detail kan men, behalve aan de buitenkant, ook door de saffierglazen kastbodem aan de diverse componenten van het uurwerk zien. Mede door de tijdrovende afwerking, en door de bewerkelijkheid van de gepatenteerde Trip-Tick® horlogekast, worden er nog geen 1000 Bremont horloges per jaar geproduceerd. Ieder horloge wordt op het hoofdkantoor in Henley-on-Thames voor eigendoms- en onderhoudsdoeleinden individueel geregistreerd.


Bremont MBII/OR met oranje details - klik aan voor vergrotingDe Bremont collectie bestaat momenteel uit vier verschillende modellen: de ALT1 klassieke chronografen, de BC chronometer horloes met dag en datum, de S500 duikhorloges en de MB vliegeniershorloges (in samenwerking met schietstoelenfabrikant Martin-Baker). Daarnaast worden er in samenwerking met diverse instanties en bedrijven gelimiteerde modellen uitgebracht. Een nieuw model, de U2, wordt binnenkort geïntroduceerd.


Het Haagse Horloge Platform Nederland, gevestigd aan het Noordeinde 157-A,  is als eerste bedrijf op het Europese vasteland officieel dealer geworden van Bremont. Vrijwel alle verkrijgbare modellen zijn in de winkel te bewonderen. De huidige Bremont collectie varieert in prijs van ? 2.630,= tot ? 4.120,=.