Morgen is de kroning van Charles III, een historische gebeurtenis. Het was een kwestie van tijd voordat bedrijven zich zouden haasten om producten uit te brengen om de gelegenheid te herdenken.

Zo is er een 74-jaar oude Gordon & Macphail’s single malt whisky. Nu is het de beurt aan Bremont om de MBII King Charles III te onthullen. Bremont maakte namelijk een gelimiteerde editie van hun MBII pilotenhorloge.

Hofleverancier

Het merk had al nauwe banden met het Britse Ministerie van Defensie en de Engelse monarchie, aangezien het één van de officiële leveranciers is van de Britse strijdkrachten. De band met de koninklijke familie is er doordat ze een zakhorloge hebben gemaakt voor wijlen prins Philip, voor het jubileum van koningin Elizabeth II in 2011.

Dit nieuwe eerbetoon is dan ook niet verwonderlijk en versterkt de band tussen het Engelse koningshuis en de horlogemaker des te meer.

Martin-Baker II

Dit nieuwe model is een herinterpretatie van het pilotenhorloge MBII (Martin-Baker II), gemaakt door Bremont sinds 2009. Met deze keer elementen die doen denken aan de monarchie.

Dit ‘koninklijke’ horloge heeft een roestvrijstalen kast van 43mm. De wijzerplaat is uitgevoerd in het wit met minimalistische Arabische cijfers. De wijzers zijn zwart voor de uren en minuten, terwijl de seconden paars zijn.

Daarbij komt nog een dag-datumvenster op drie uur. Het horloge wordt aangedreven door het BE-36AE-uurwerk en garandeert een autonomie van 38 uur. Daarnaast is ‘ie schokbestendig, met een waterbestendigheid van 100 meter. Een eenvoudig, maar elegant design, waarin zwart en wit perfect gecombineerd worden.

Kroningsembleem

Dit uurwerk valt echter vooral op door de gravure op de caseback. Het embleem van de kroning van de koning is daar aangebracht als verwijzing naar deze historische gebeurtenis. Dit embleem, speciaal voor de gelegenheid ontworpen door voormalig Apple-ontwerper Jony Ive, is geïnspireerd op Charles’ liefde voor de natuur. Het vertegenwoordigt een reproductie van de kroon van Sint Edward, die tijdens het evenement zal worden gebruikt.

Het symbool is inmiddels al op grote schaal te zien via de officiële elementen van het evenement, maar ook via de afgeleide producten ter herdenking ervan.

Dit horloge wordt tevens geleverd met een speciale herdenkingsmunt, gegraveerd met ditzelfde kroningsembleem. Dit stuk wordt aangeboden voor elke aankoop van een Bremont-horloge in mei. Zolang de voorraad strekt, dat dan weer wel.

Dit MBII King Charles III-model is beperkt tot slechts 50 exemplaren en wordt verkocht voor £4.495, of ongeveer €5.116. Het is al uitverkocht op de website van het merk, maar is nog steeds te vinden in de winkels.