Ter viering van de 125ste verjaardag komt Breitling met een herbevestiging van haar passie voor chronografen. Breitling wil de mensen er graag aan herinneren hoe belangrijk haar rol is geweest in de ontwikkeling van deze tijdmeetinstrumenten.

Tegelijkertijd is de geschiedenis van Breitling nauw verweven met die van de luchtvaart dankzij de cockpit instrumenten en chronografen voor piloten, die het bedrijf de (zelfuitgeroepen) ?officiële leverancier van de wereldwijde luchtvaart? maken. Het meest beroemde van deze instrumenten voor professionals is zonder twijfel de legendarische Navitimer chronograaf, met de ronde rekenliniaal, ontworpen om alle berekeningen in de luchtvaartnavigatie mee uit te kunnen rekenen.


De Navitimer ?125e Anniversaire? is een onderscheidend andere versie van dit cultobject, speciaal ontworpen door Breitling om de 125ste verjaardag van een speciaal tintje te voorzien. De in twee uitvoeringen (met zwarte of bronskleurige wijzerplaat) tot 2009 stuks gelimiteerde uitgave heeft een uitermate minimalistisch, maar tegelijkertijd dynamisch uiterlijk. De 43 mm brede stalen kast, met afwisselend gesatineerde en gepolijste oppervlakken, is samengevoegd met een zeer originele nieuwe band, genaamd ?Air Racer? ? een massieve geperforeerde armband als eerbetoon aan het designicoon uit de jaren 60.


De Navitimer ?125e Anniversaire? met Air Racer band.


Het horloge is voorzien van het exclusieve Breitling kaliber 26 uurwerk, een automatisch chronografenuurwerk met 38 lagerstenen dat door de COSC chronometer gecertificeerd is. De chronograaf minutenwijzer is (net als de chrono-secondewijzer) bij dit uurwerk centraal aangebracht voor optimale afleesbaarheid. Op 3 uur bevindt zich de normale secondewijzer en op 9 uur de chrono-urenwijzer.


Het horloge is ook beschikbaar in een roodgouden uitvoering met zwarte of zilveren wijzerplaat die ook is voorzien van de Air Racer armband, gelimiteerd tot elk 125 stuks.