Als eerbetoon aan een pionier en een tijdperk lanceert Breitling de Chrono-Matic 49 en blaast hiermee nieuw leven in één van de meest beroemde modellen uit haar geschiedenis in.

In 1969 maakte Breitling het eerste automatische chronografen uurwerk. Deze uitvinding maakte de ontwikkeling mogelijk van een hele serie chronografen met de naam Chrono-Matic, voorlopers van de huidige rage voor zeer grote horloges. Hierop komt Breitling nu met het nieuwe 49 mm grote model, met accenten die onmiskenbaar teruggrijpen op de jaren 60 en 70. Sommige onderdelen, buiten de extra grote kast, hebben echter een moderne revisie ondergaan. Onder anderen de roterende lunet, waarmee de rekenliniaal te bedienen is, oogt als een in zwart rubber gegoten stalen constructie. De nieuwe geweven stalen band, speciaal ontworpen voor dit model, contrasteert opvallend met de lijnen van de kast.

Het horloge is beschikbaar met verschillende kleuren wijzerplaten en naast de stalen versie, is er ook een gelimiteerde uitvoering van 500 stuks in rood goud. In de kast, die tot 1000 meter waterdicht is, huist het automatische chronometer gecertificeerd kaliber 14 uurwerk.