Met een Breitling rond de pols lokt de man de aandacht van menig vrouw. Maar hoe zit dat andersom? In ieder geval hoeft een dame met een Breitling Galactic 36 geen Breitling-drager meer aan de haak te slaan om zo?n kanjer (van een horloge) af en toe te lenen; ze steelt de show met haar eigen exemplaar.

Breitling, wie kent niet de legendarische horloges van het al even legendarische merk, bekend om hun slogan ?Instruments for Professionals?? Geen holle slogan, want sinds 1884 maakt Breitling de tijdsmeting waar met meer dan horloges alleen. Met een passie voor precisie beperkte reeds eind 19e eeuw de makelij zich niet tot het vervaardigen van horloges om enkel de tijd te kunnen weergeven, maar legde Zwitsers oprichter Léon Breitling zich toe op meetinstrumenten voor de wetenschap, sport en de industrie. Als pionier van de eerste chronograaf met drukknoppen voor de aparte functies, konden de zak- en polschronografen in de jaren 30 al op de waardering van piloten rekenen. Breitling?s vakmanschap vond zelfs de weg tot in de cockpit, waar zijn chronografen tot de meetinstrumenten behoorden.


Breitling Galactic 36Een erg mannelijk verhaal? ware het niet dat er ook toen al dames waren die het voortouw namen in de luchtvaart. Die rebelse zelfstandigheid zit er bij veel vrouwen in, in welke eeuw dan ook. Als Breitling rond een herenpols staat voor klasse en knowhow, dan komt er rond een damespols nog een schepje bovenop: pit!


Met een grote glans Breitling herkenbaarheid is de Galactic 36 (voor het aantal millimeters kastdiameter) Automatic een vrouwelijk horloge met knipoog naar de wereld van de luchtvaart. De wijzerplaat is verkrijgbaar in wel zes verschillende tinten ? waaronder kolenzwart, koperbruin en staalblauw ? en veilig verpakt tussen antireflectief krasvrij saffierglas aan beide zijden. Uitvoeringen in parelmoer en diamanten strooien dan weer een zeer elegante sluier over dit rebelse ontwerp. De lunet in gepolijst of gesatineerd staal is gemarkeerd met nummering of bezet met diamanten. Bij die laatste versie versieren 8 diamanten eveneens de wijzerplaat.


In dit sportieve doch verfijnde, en bovendien veelzijdige model, huist het chronometer gecertificeerde mechanische Breitling uurwerk kaliber 37. Dit dameshorloge kan een industrieel totaaluiterlijk hebben met een stalen band, maar leer, krokodillenleer of hagedissenleer behoren ook tot de mogelijkheden. Met de keuze uit 2 lunetten, 6 wijzerplaten en 4 soorten horlogebandjes, komt Breitling tegemoet aan de waaier van mogelijkheden waar een vrouw graag een keuze uit kan maken. Prijzen van de Galactic 36 varieren van ? 3.070,- tot ? 7.280,-.


klik aan voor een grote afbeelding


Bescheiden elegantie en compromisloze techniek smelten samen in de Galactic 36 Automatic: deze kanjer onder de horloges mag de vrouw graag rond haar pols winden!


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn