GT. Twee initialen die staan voor een buitengewoon type sportauto: de Grand Tourer. Een type sportauto waarvan Bentley één van de beste en meest uitgesproken modellen bouwt, de Continental GT. De nieuwe (Breitling for) Bentley GT chronograaf heeft dezelfde eigenschappen op gebied van prestatie en exclusiviteit. En net als veel auto?s tegenwoordig, is ook het nieuwe model Breitling for Bentley kleiner geworden.

De wijzerplaat van de nieuwe Bentley GT heeft het ?diamond quilt? motief ? dat ook op de bekleding van sportieve modellen van Bentley terug te vinden is ? en verchroomde ringen rond de subwijzerplaten. De motor van het horloge is het automatische, COSC chronometer gecertificeerde Breitling kaliber 13B met dag en datumaanduiding. Qua instrumentaria heeft de GT, net als alle Breitling for Bentley chronografen, een variabele tachometer. Als men deze interne rekenliniaal laat samenwerken met de chronograaf, kan men de gemiddelde snelheid berekenen ? ongeacht de verstreken tijd, afgelegde afstand of bereikte topsnelheid.


Breitling for Bentley GT RacingDe Bentley GT heeft van Breitling gelijk een nog sportiever broertje meegekregen: de Bentley GT ?Racing?. Veel verschil tussen de twee is er eigenlijk niet, behalve dat de kast van de GT Racing ? die net als die van de GT ?maar? 44,8 millimeter breed is ? op de platte vlakken een geborstelde, en aan de zijkanten een gepolijste afwerking heeft. Deze details lopen door in de speciale ?Speed bracelet? aan de GT Racing. De kastbodem heeft daarbij een medaillon met daarop een afbeelding van de Bentley Continental GT, de meest krachtige auto die het Britse automerk momenteel in productie heeft.


De Breitling for Bentley GT en GT Racing zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren wijzerplaat: Royal Ebony, Storm Grey, Silver Storm en Burnt Oak. Qua band kunt u kiezen uit Barenia leder, krokodil, rubber en de stalen ?Speed?. Voor verkoopinformatie kunt u bellen met Breitling Nederland (tel: 020 ? 659 64 53) of op de website van Breitling for Bentley kijken.