Breitling presenteert kort voor Baselworld haar nieuwe Chronospace: de Breitling Chronospace Automatic. Was het horloge tot nu toe alleen met een zeer hoogwaardig en technisch kundig quarztuurwerk te krijgen, zal de Chronospace Automatic de eerste mechanische uitvoering worden van het Breitling model met de kenmerkende stervormige bezel.

De Chronospace Automatic is een typisch voorbeeld van een Breitling die het niet alleen van de technische mogelijkheden moet hebben, maar ook buitengewoon van uiterlijk is. Het stoere voorkomen van de chronograaf wordt versterkt door de dikke tanden van bezel, waarmee ? zelfs met een handschoen aan ? de mechanische rekenliniaal kan worden bediend, om allerlei calculaties uit te kunnen voeren die voor piloten (maar ook mindere hoogvliegers) van pas kunnen zijn. Het vooruitstrevende tweezijdig draaibare systeem waarmee de rekenliniaal is bevestigd in de kast garandeert een waterdichtheid tot 200 meter, wat voor een horloge met een dergelijk instrument uitzonderlijk is.


De grote 12 op de wijzerplaat, de vierkante urenmarkeringen en hun lichtgevendheid versterken het krachtige voorkomen nog eens extra en zorgen voor optimale afleesbaarheid. In de 46 millimeter brede stalen kast zorgt het COSC chronometer gecertificeerde uurwerk voor de aandrijving van tijd, datum en chronograaf, die tijdmetingen tot 12 uur kan verzorgen. De Breitling Chronospace Automatic is beschikbaar met een zwarte, blauwe, leisteen grijze en zilveren wijzerplaat en lederen, rubberen en stalen banden.


De prijs van het nieuwe Breitling horloge is nog niet bekend. Zie voor verkoopadressen www.mkosterenzonen.nl of www.breilting.com. Voor meer informatie en nieuws over Breitling zie Horloge.info/Breitling.