Het eerste resultaat van de samenwerking tussen horlogemerk Armin Strom en Marussia Virgin Racing F1 is de Armin Racing Chronograph. Dit horloge is ontworpen als officieel horloge voor de ontwikkelaars en monteurs van de renstal, die dit jaar voor de tweede keer meedoet aan het Formule 1 kampioenschap. Het horloge zal dankzij de zwarte PVD titanium kast met de grote diameter in de paddocks niet onopgemerkt blijven.

Het horloge, met op 9 uur de datum, is deels gemaakt van materiaal dat ook gebruikt wordt in raceauto?s en richt de aandacht op de uitdaging van de Formule 1 om het uiterste uit de mogelijkheden van materialen te halen. De cirkels rond de verschillende tellers op de wijzerplaat lijken roodgloeiend ? als verwijzing naar de remschijven van de mechanische bolides, die tijdens een zondagse Grand Prix heel wat te verduren krijgen. Net als de auto?s van het Marussia Virgin Racing F1 team, zijn de horloges geproduceerd aan de hand van vele uitvoerige tests, om vervolgens een product af te kunnen leveren dat optimaal betrouwbaar is en waarvan de speciale aandacht voor afwerking van componenten en decoraties zichtbaar is ? onder andere door de saffierglazen bodem.Afgelopen weekend werden de auto?s van Marussia Virgin Racing F1 en de horloges van Armin Strom getest op het circuit van Barcelona. Op de foto vlnr: Marussia Virgin coureurs Jerome D’Ambrosio en Timo Glock en Bernard Werk van horlogetijdschrift Watching.


De automatische Armin Racing chronograaf heeft een gangreserve van 46 uur. De 44,4 millimeter brede kast wordt aan twee zijden bedekt met antireflectief saffier glas. Voor verkoopinformatie over horloges van Armin Strom en Armin Racing kunt u contact opnemen met importeur Superwatch. Zie ook www.arminstrom.com voor meer informatie over het merk.