TAG Heuer introduceert met de Heuer Carrera Mikrograph 1/100th Second Chronograph een primeur op polshorlogegebied: het is de eerste mechanische pols-chronograaf die via een centrale secondewijzer tijden tot 1/100 van een seconde exact kan meten. Het uurwerk voor dit prachtige horloge is geheel in huis door TAG Heuer ontworpen, ontwikkeld en gemaakt en onderstreept de leidinggevende status die TAG Heuer al 150 jaar heeft als het gaat om nauwkeurigheid en snelheid op het gebied van tijdmeting.

De eerste Mikrograph werd in 1916 door Heuer ontwikkeld ? TAG is in 1985 toegevoegd na de overname van Heuer door het Franse Techniques d?Avant Garde ? maar dan als pure stopwatch die tot 1/50ste en 1/100ste seconden kon meten. Op dat moment was het een enorme mechanische ontwikkeling omdat de meest stopwatches niet verder kwamen dan 1/5de seconde. Voor het meten van de tijd bij bijvoorbeeld sport- en racewedstrijden was het een enorme vooruitgang en het bezorgde Heuer een leidende voorspong op het gebied van tijdmeting.De nieuwe ?Mikrograph 1/100th? is een wonderbaarlijk stukje techniek. In het horloge bevinden zich twee balansen met eigen echappement: één voor de tijd en één voor de tijdmeting. Beide hebben ook een eigen veerton en kunnen afzonderlijk van elkaar worden verzet en gebruikt. De balans voor de gewone tijd schommelt met een frequentie van 4 hertz of 28.800 schommelingen per uur met een gangreserve van 42 uur. De balans van de geïntegreerde kolomwiel chronograaf echter, beweegt met 50 hertz of 360.000 (!!!) schommelingen per uur, waardoor exacte tijdmetingen van éénhonderdste van een seconde mogelijk zijn.


Heuer Carrera Mikrograph 1/100th Second ChronographDe chronograaf heeft een gangreserve van 90 minuten, die op de bruine wijzerplaat onder ?12 uur? in procenten (0 tot 100%) af te lezen is. De crèmekleurige buitenrand van de wijzerplaat geeft de indexering voor de geblauwde centrale chronowijzer aan, die is ingedeeld in honderd 1/100ste secondestreepjes en dus totaal één seconde beslaat. Daarnaast zijn er drie tellers (de chronograaf minuten bij 3 uur, de chronograaf seconde bij 6 uur en de gewone seconde bij 9 uur) en een datumvenster op 6 uur.


Het uurwerk en de twee balansen zijn door de zichtbodem te bewonderen. Daar is ook de rotor te zien die zorgt voor opwinding van de veer voor de tijd, terwijl de veer van de chronograaf met de hand opgewonden kan worden. Bij het opwinden van de chronograaf wordt de veer van de tijd ook meegenomen, mocht deze nog niet volledig opgewonden zijn.


klik aan voor een grotere afbeelding - Heuer Carrera Mikrograph 1/100th Second ChronographDe Heuer Carrera Mikrograph 1/100th Second Chronograph heeft een 43 millimeter brede 18 karaat rosé gouden kast, die waterdicht is tot 100 meter. Het horloge is gelimiteerd tot 150 stuks wereldwijd als eerbetoon aan de viering van ?150 years of mastering speed?. Dit jaar komen de eerste 50 stuks op de markt, in 2012 de volgende 50 en in 2013 uiteindelijk de laatste 50 exemplaren. Het horloge kost ? 40.000,-.


Voor verkoopinformatie kunt u telefonisch contact opnemen met TAG Heuer in Duitsland: 0049 – 6171 – 69 660. Voor meer informatie over deze buitengewone chronograaf kunt u de speciale website van TAG Heuer bezoeken www.mastering-speed.tagheuer.com en voor meer informatie over het merk en ander nieuws leest u Horloge.info/TAG-Heuer.