Na enkele jaren van ontwikkeling en testen heeft Beeldhorloge ? het horloge voor mensen die niet kunnen klokkijken ? nu ook de financiering rond om dit innovatieve hulpmiddel in de markt te zetten. Beeldhorloge heeft in Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland de financiële partner gevonden om het Beeldhorloge te gaan produceren. Directeur Nanko Brattinga van Beeldhorloge is er trots op dat het in deze tijd is gelukt om een innovatief idee in de praktijk te kunnen gaan brengen.

Beeldhorloge is afgelopen jaar getest in samenwerking met diverse zorginstellingen, waaronder Talant in Heerenveen, Pameijer, Zuidwester, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Uit deze tests is gebleken dat het Beeldhorloge de zelfredzaamheid van o.a. verstandelijk gehandicapten, mensen met schizofrenie, ADHD, jong dementerenden en mensen die net een beroerte hebben gehad vergroot, en daarmee bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Het Beeldhorloge wordt de komende tijd nog uitgebreider getest, zodat het optimaal voldoet aan de wensen en behoeften van de gebruikers en om te onderzoeken welke mensen nog meer baat kunnen hebben bij het gebruik van Beeldhorloge.


Nanko Brattinga met BeeldhorlogeHet Beeldhorloge is mede tot stand gekomen door intensieve samenwerking met de Rabobank. ?Een goed idee hebben is hèt startpunt voor een innovatie, maar om een idee tot een succesvolle ontwikkeling te brengen zijn nog meer voorwaarden nodig, waaronder financiering?, aldus Harry Nieuwenhuizen, directeur Bedrijven en Private Banking van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. De sympathie voor het idee van het Beeldhorloge werd tezamen met het Projectenfonds van Rabobank Nederland omgezet in financiële ondersteuning op maat.


In 2009 werd het beeldhorloge genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met de jaarlijkse uitreiking van deze prijs steunt Rabobank ondernemende mensen met concrete ideeën voor duurzame innovaties en vindingen die mens en/of milieu vooruit helpen. Het Beeldhorloge is vanaf dit najaar verkrijgbaar en gaat ongeveer ? 275,- kosten, exclusief de kosten van een abonnement. Kijk op www.beeldhorloge.nl voor meer informatie.