Breitling presenteert als Baselworld* Preview de komst van een wat kleinere uitvoering van de Chronomat GMT, zodat deze ook weer geschikt is voor mensen met een wat smallere pols. Deze uitvoering, met een 44 millimeter brede kast, onderscheidt zich ook door een fraai gegraveerde draaibare bezel, zodat een tweede 24 uurs tijdzone in stellen is.

De Chronomat 44 GMT, zoals het horloge officieel heet, herbergt het door Breitling zelf ontworpen en ontwikkelde kaliber 04 uurwerk, dat voor een GMT horloge en de wereldreiziger die het horloge draag, bijzonder gebruiksvriendelijk is. Door de kroon uit te trekken, en deze voor- of achteruit te draaien, gaat de urenwijzer met spongen van een uur dezelfde richting op ? een volgende of vorige tijdzone is dus in no-time in te stellen ? terwijl de minuten-, seconde-, en 24 uurs ?thuistijd?wijzer (met rode punt) ongemoeid blijven en exact ingestelde tijd niet wordt verstoord.


De Breitling Chronomat 44 GMT is ook een chronograaf, die tijden kan meten tot maximaal 12 uur. Het horloge is waterdicht to 200 meter, heeft saffier glas en komt in de wijzerplaatvarianten onyx zwart, metallic blauw, ?blauw oog? blauw, ?blauw oog? grijs, Sierra zilver en metallic bruin, aan naar keuze een Barenia lederen, krokodillen lederen, rubberen, Ocean Racer of rubberen Diver Pro/Pilot horlogeband.


Breitling Chronomat 44 GMT


Wanneer de Breitling in de winkels in de Benelux zal verschijnen en wat de prijs zal worden, zal tijdens Baselworld* bekend worden gemaakt. Zie voor meer Breitling nieuws en informatie Horloge.info/Breitling en bezoek Breitling.com.


*Baselworld : de grootste horloge- en sieradenbeurs ter wereld op 160.000 m2 beursvloer, van 8 tot en met 15 maart 2012 in Basel. Tijdens deze beurs presenteren de meeste horlogemerken hun nieuws voor dit jaar.