Breitling komt met een speciale en gelimiteerde uitgave van de Avenger Seawolf Chrono ? de enige chronograaf die waterdicht en functioneel is tot een diepte van 1.000 meter. De nieuwe ?Blacksteel Limited Edition? valt op door het niet-allerdaagse uiterlijk, dat past bij de buitengewone prestaties.

Zwart is het zwaartepunt van de Breitling Avenger Seawolf Chrono Blacksteel: de 45,4 millimeter brede zwarte kast (die een ultra- resistente carbon gebaseerde behandeling heeft gehad) en eveneens zwarte duikring, kroon, drukkers en wijzerplaat, zorgen voor het scherpe contrast van de wit-lichtgevende wijzers, urenmarkeringen en roodgerande tellers. Het originele en krachtige voorkomen maakt van de Avenger Seawolf Chrono Blacksteel Limited Edition een opvallend model tussen andere duikhorloges.


de magnetische chronograaf drukkersMaar het belangrijkste punt wat het horloge voor heeft op andere duikhorloges met chronograaf zit binnen in de kast verborgen: het gepatenteerde magnetische chronograaf drukker systeem. Deze toepassing zorgt er voor dat de chronograaf kan worden gebruikt zonder direct mechanisch contact tussen de drukkers en het uurwerk. De drukkers activeren de functies magnetisch ? dwars door het metaal van de kast heen ? waardoor de Avenger Seawolf Chrono kan worden gebruikt tot een diepte van 1.000 meter. Voor professioneel gebruik (waarbij het horloge daadwerkelijk tot grotere diepten dan de bodem van het zwembad gaat) heeft het horloge een decompressie ventiel. Daarnaast beschikt het over ontspiegeld saffier glas, waardoor onder alle omstandigheden optimale afleesbaarheid is gegarandeerd.


klik aan voor een grotere afbeelding van de Breitling Avenger Seawolf Chrono Blacksteel Limited EditionHet gebruikte SuperQuartz? kaliber 73 ? exclusief voor Breitling ? zorgt voor een accuratesse die tien keer groter is dan dat van standaard quartz uurwerken, waardoor het horloge tijden kan meten tot een tiende van een seconde ? inclusief indicatie van tussentijden. De Breitling Avenger Seawolf Chrono Blacksteel zal in een oplage van wereldwijd 2.000 stuks worden verkocht en komt met een Diver Pro rubberen band of met een geperforeerde Ocean Racer band. Om ook bij dit horloge de speciale band met de luchtvaart te tonen, heeft Breitling de rond de wijzerplaat opstaande interne bezel een schaal van een windroos gegeven waardoor ? zowel in, op als boven het water ? een koers kan worden gehouden.
 
De Breitling Avenger Seawolf Chrono Blacksteel Limited Edition kost ? 3.880,- met Diver Pro band met gespsluiting en ? 4.210,- met een Diver Pro of Ocean Racer band met vouwsluiting. Zie voor meer informatie over Breitling en verkooppunten de website van Breitling.