De r5.5 collectie van Rado, vernoemd naar de radius (of halve diameter) van de wijzerplaat, zal tijdens Baselworld (18 t/m 25 maart a.s.) in de vorm van een automatisch model een nieuwe toevoeging krijgen. Eerdere modellen uit de collectie hebben voor het design al prestigieuze prijzen gewonnen, de kans is groot dat ook de nieuwe r5.5 Automatic bij designwedstrijden hoge ogen gaat gooien.

De r5.5 Automatic is een natuurlijk voortzetting van de samenwerking tussen Rado en de Engelse ontwerper Jasper Morrison en is gebaseerd op de gedeelde passie voor high-tech keramiek. Met de voor de r5.5 collectie karakteristieke vierkante vorm en het contrast tussen de zwarte wijzerplaat en de lichtgevende wijzers en urenmarkeringen, is het model een ware eye-catcher. Ook de vloeiende overgang van de keramische kast in de keramische geschakelde band is opvallend en zorgt voor een perfect pasvorm rond de pols.


Het horloge is voorzien van een ETA 2892A2 uurwerk dat is gedecoreerd en is voorzien van geblauwde schroeven, wat men door de saffierglazen zichtbodem kan bekijken. De verkoopprijs is nog niet bekend, voor meer informatie over het merk en verkoopinformatie kunt u kijken op de website van Rado.