Baselworld 2010 (18 t/m 25 maart a.s.) markeert de 275ste verjaardag van Blancpain en zal als gelegenheid worden gebruikt een nieuwe collectie Villeret horloges te laten debuteren. Het eerste horloge uit deze nieuwe serie dat zal worden onthuld, is een nieuw model met volledige kalender en maanfase aanduiding, de Blancpain Villeret Phase de Lune Demi-Savonnette.

De ingetogenheid en elegantie die de modellen van Blancpain?s Villeret modellen altijd hebben gemarkeerd, worden op een nieuwe manier naar voren gebracht, ondersteund door technische vooruitgang die de afgelopen jaren is geboekt door Blancpain?s forse investeringen in uurwerkontwikkeling.  De volledige kalender (dag, datum, maand) met maanfase aanduiding is altijd het paradepaardje van de complicaties uit de Villeret collectie geweest. In de nieuwe uitvoering is het horloge voorzien van het automatische manufactuur kaliber 6654 uurwerk met twee veertonnen, die de gangreserve van 72 uur garanderen.


de achterkant met de knopjes onder de bandaanzettenDe Villeret Phase de Lune Demi-Savonnette beschikt over een revolutionair systeem om de indicatoren van de kalender te verstellen, dat haast net zo gecompliceerd is als het uurwerk zelf. Het systeem beschikt over 4 knopjes die onder de bandaanzetten en onder de achterdeksel zijn geplaatst. Hierdoor kunnen de zijkanten van de kast vrij blijven van verborgen drukkers en is er geen gereedschap meer nodig om de functies te verstellen, omdat dit met één vinger kan worden gedaan. Een bijkomend voordeel is dat men bij het verstellen op bepaalde tijdstippen (zoals uren rond middernacht) niet bang meer hoeft te zijn het mechanisme te beschadigen ? het kan op elk moment worden gedaan.


De Blancpain Villeret Phase de Lune Demi-Savonnette zal uitkomen in een 40 millimeter brede roodgouden half hunter kast met prachtig gedecoreerde opaline wijzerplaat met Romeinse opgelegde urenindexeringen. Voor meer informatie over Blancpain en verkooppunten zie de website www.blancpain.com.