De feestdagen maken al gauw weer hun jaarlijkse intrede en we vieren dat niet liever dan met onze geliefden. Waar het allemaal precies om draait, lijkt voor velen in de vergetelheid geraakt te zijn, maar we geloven nog wél graag in de Kerstman die iets moois onder de boom achterlaat. Liefst iets onvergetelijks, iets unieks, iets? met liefde gegeven, en voor één keer mag dat van een andere man komen; die in zijn rode pak.

Wit blijft tot op heden een topper onder de kleuren voor dames, voor welk accessoire dan ook. In deze periode trakteren de weergoden ons graag nu en dan op een laag sneeuw, wat het gevoel om zelfs als ijskoningin modieus uit de hoek te blijven komen enkel maar versterkt.


En het nieuwe horlogemodel van Blancpain is?wit. Met diamanten. Met parelmoer. Met een robijn. In een mooie doos. Sterretjes verschijnen al in onze ogen. Dit dameshorloge is zonder meer een stijlvol model dat tijdloosheid uitstraalt en kan niet anders dan elke vrouw, die houdt van de schoonheid en misschien het karakter van de schenker, van haar voetstuk duwen.


Blancpain St Valentin 2011Het bijzonder vrouwelijke design herbergt cutting-edge horlogetechnologie. Het automatische uurwerk kaliber 6763 is zichtbaar achter de saffierglazen onderzijde en is drijfveer achter een complete kalender en de stand van de maan, respectievelijk zichtbaar t.h.v. 12 uur en 6 uur. Dit uurwerk met een gangreserve van wel 100 uur en een rotor met drie gegraveerde hartjes symboliseert daarmee de oneindige stroom van menselijke emoties.


Een met diamanten bezette lunet omrandt de parelmoeren wijzerplaat waarop tevens 9 diamanten schitteren en samen een totaal van wel 58 diamanten rond de pols maken. Een in hartvorm geslepen robijn prijkt op de lunet boven de 12. Een letterlijke schittering van 1.3 karaat aan edelstenen siert dit Blancpain dameshorloge, dat uitgebracht wordt in een gelimiteerde reeks van slechts 99 exemplaren wereldwijd, eigenlijk voor Valentijnsdag 2011.


Deze schat zit veilig in een doos bekleed met een wit nappaleren ?corset? dat enkel het slotje vrijwaart. De sleutel tot al deze kostbaarheid wordt zorgvuldig bewaard in een witgouden hart. Er zijn vast wel enkele kerstbomen naar welke de Kerstman de weg weet te vinden met deze unieke Blancpain horloges. Feestelijk, fris, tijdloos, stijlvol, maar vooral bijzonder?voor dito dames.


Tekst © voor Horloge.info: Mylène Koppyn