?Adorabel? is het woord dat opkomt bij de aanblik van dit dameshorloge, maar er valt meer over te vertellen, uiteraard? Trouw aan de jaarlijkse gewoonte presenteert Blancpain een bijzonder exclusieve creatie geïnspireerd op de liefde; een limited edition van slechts 14 modellen en eigenlijk bedoeld voor Valentijnsdag (S-V staat voor Saint-Valentin). Het zijn pareltjes bezet met een 2.95 karaat aan edelstenen, in harmonie met het technische hoogstandje van een ?flyback? chronograaf. Immers, voor geliefden is het iedere dag van het jaar een beetje Valentijn?

Dit dameshorloge doet de ogen fonkelen door diamanten gezet in de lunet, bandaanzetten, de kroon en drukknoppen bezet met cabochon-geslepen robijnen, en het zou geen ode aan de liefde zijn als er geen hartje bij te pas zou komen? en dat weer geslepen uit een robijn? De parelmoer wijzerplaat oogt dynamisch dankzij de ultrafijne gravure in gestileerde draaibeweging met de wijzerzin mee, met als blikvanger hartvormig inlegwerk in drievoud, en acht uren die gemarkeerd worden door diamanten. Afwerking die het exquise vakmanschap van het al meer dan 270 jaar oude Zwitserse horlogehuis typeert.


Blancpain Saint-Valentin Chronograph 2012


Met een knipoog naar Cupido is het tegengewichtje van de secondewijzer hartvormig en met de hand geschilderd; bovendien is dit delicate werk met een veer gebeurd, vanwaar de opvallende concave vorm. Het uiteinde van diezelfde wijzer is aangezet met een tikkeltje rood, dat subtiel in zijn geheel de wijzer min of meer het uitzicht van een liefdespijltje geeft.


Saint-Valentin Chronograph 2012Hand in hand met de romantische toetsen gaat de praktische afwerking; de datumweergave ter hoogte van de 12 en chronograaf tellers in de ingelegde harten. De onderzijde van de witgouden kast, die een diameter van 36mm heeft, is gemaakt van saffierglas en onthult de complexiteit van het mechanische uurwerk kaliber F185, voorzien van een rotor gehuld in roze parelmoer. Over een kloppend hart van dit romantische horloge gesproken?


Een wit alligatorleren bandje omarmt de wondermooie Saint-Valentin Chronograph 2012, die zorgzaam gepresenteerd wordt in een kostbare, met wit nappaleren beklede houten doos. Exclusief als de liefde, is dit sublieme dameshorloge uitsluitend verkrijgbaar in de Blancpain Boutiques.


Tekst © voor Horloge.info: Mylène Koppyn