Met de Instrument BR 01-92 Radar blijft Bell & Ross trouw aan de filosofie inspiratie te putten uit de instrumenten van een vliegtuigcockpit, waar elk instrument borg moet staan voor optimale afleesbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties. Hoewel het aflezen van de tijd op de BR 01-92 Radar, die tijdens Baselworld officieel gepresenteerd zal worden, even wennen is, komt Bell & Ross weer met een opvallend model dat voldoet aan de gestelde eisen.

Het meest opvallend aan de BR 01-92 is de wijzerplaat. Of eigenlijk het ontbreken van de wijzerplaat, daar deze is vervangen door drie concentrische schijven, die dienst doen als wijzers en zo de wijzerplaat overbodig maken. De drie verschillend gekleurde strepen doen denken aan de elektronenstraal op een radarscherm en geven van binnen naar buiten de seconden, minuten en uren weer. Dit vraagt in het begin enige aanpassing bij het aflezen, omdat de ?langste? wijzer (de wijzer die het dichts bij de rand van het horloge komt) normaal meestal de minuten aangeeft. Het antireflectieve saffier glas van het horloge is voorzien van een schaal (ter vergemakkelijking van de afleesbaarheid), die tegelijkertijd lijkt op een roos – en de tijd zo als doelwit doet voorkomen.


De Bell & Ross Instrument BR 01-92 Radar heeft een kastdiameter van 46 millimeter. In de kast, die met kleine glazen kogeltjes is gestraald (beadblasted) en tot 100 meter waterdicht is, huist het automatische ETA 2892 uurwerk. Het horloge zal vanaf juni in de winkels verkrijgbaar zijn en gaat rond de ? 3.500,- kosten. Zie voor meer informatie en verkooppunten www.bellross.com.