Bausele: Australian soul, Swiss made. Dat is de slogan van het nieuwe Australische horlogemerk, dat sinds kort ook in Nederland te krijgen is. De horloges hebben door de looks en de functie een hoog surf/zeil gehalte en ?Aussies? met heimwee krijgen een originele gimmick: in de kroon van elk horloge zit een stukje Australië opgesloten.

Hoewel Bausele horloges in het lagere prijssegment vallen, zijn de oprichters van het merk ? drie Europese vrienden die om verschillende redenen in Australië zijn neergestreken ? geen onbekenden aan de high-end kant van de horlogemarkt. Zo hadden de heren posities bij Chopard, Cartier, Bell & Ross, TechnoMarine en binnen de Swatch Group. Niet verwonderlijk daarom, dat de horloges opvallend goed zijn opgemaakt, een duidelijk eigen DNA hebben en gemaakt worden in Zwitserland.

De eerste collectie waarmee Bausele aan de weg timmert, bestaat uit drie modellen: Surf (foto boven), Yachting en Wine Bar. De namen van de horloges geven de functie al weg: zo is de Surf voorzien van een getijdenmeter, heeft een Yachting een regatta timer en is de Wine Bar bedoeld als horloge voor tijdens het uitgaan. Ze zijn er alle drie met een crème, rode of zwarte wijzerplaat, die per kleur corresponderen met het stukje Australië dat er in de koon (zichtbaar achter een glaasje) wordt meegedragen:  zand, rode aarde of steenkool.

Bausele Yachting Sand - met Australisch strandzand in de kroon

Elk horloge van Bausele komt met twee banden: een sportieve rubberen band en een lederen of stalen band. De Wine Bar collectie is met een diameter van 36 millimeter bedoeld voor dames en de Surf en Yachting zijn met 40 en 43 millimeter uniseks. De prijs van de horloges ligt tussen de ? 239,- en ? 399,-. Kijk voor meer informatie over het merk op Bausele.com.au.