De door Baume & Mercier tijdens de SIHH gepresenteerde modellen hebben als thema ?Living by the Sea?. Ontspannen ? hoewel niet per definitie niet-zakelijk ? leven in de Hamptons, ontsnappend aan de drukte van New York langs de natuurlijke kustlijn van Long Island, waarbij een Baume & Mercier horloge de pols siert. En hoewel uitwaaien in Noordwijk aan Zee niet helemaal hetzelfde is, kunnen wij ons daar wel wat bij voorstellen.

De zakenman die uit zijn werk over de Brooklyn Bridge New York verlaat om te ontspannen in zijn huis in de Hamptons, en daar aangekomen al het zakelijke verruilt? behalve zijn horloge: de nieuwe Baume & Mercier Classima 10039. Het 42 millimeter brede, als regulateur vormgegeven stalen horloge straalt al rust uit. De aanduiding van de uren geschiedt via een venster, waarin het “springende uur” eens per uur verandert. De Romeinse cijfers en opgelegde indexen sieren de grote verzilverde wijzerplaat met ?grain d?orge? guillochering, waarboven de vergulde wijzers van de minuten en seconden, elk op een eigen subwijzerplaat hun rondje doen.


Voor de werking van deze Classima is een automatisch Dubois Depraz 14400 uurwerk verantwoordelijk, waarvan door de zichtbodem de fraai gedecoreerde rotor ? het gewicht dat het horloge opwind ? te zien is. De oplage van het horloge is gelimiteerd tot 500 stuks. Kijk voor meer informatie en nieuws over het 180-jarige Baume & Mercier op Horloge.info/Baume & Mercier en www.baume-et-mercier.com.