Met de 1966 collectie toont Girard-Perregaux de expertise die het merk bezit, via mooie en horlogetechnische knappe horloges en zuivere en ingetogen gestileerde modellen. Dit jaar tijdens de SIHH ging de aandacht uit naar de Girard-Perregaux 1966 Small Second ? een klassiek ogend horloge met een fraaie geëmailleerde wijzerplaat.

De keuze voor een geëmailleerde wijzerplaat voor dit horloge bleek de enige optie om als passend eerbetoon aan de langdurige tradities van het merk te voldoen. De eigenschappen van email ? en het metaal waaruit het gemaakt is ? zorgen voor bestendigheid en geven het een mooie diepte en een uniek karakter. Die diepte wordt nog eens extra versterkt door de geblauwde wijzers die onder het ontspiegelde saffierglas ronddraaien, met op 6 uur extra aandacht voor de kleine secondewijzer ? waarnaar het horloge is vernoemd.


Door de zichtbodem aan de onderkant van het horloge is het nieuwe automatische (en door Girard-Perregaux zelf ontwikkelde) kaliber GP03300-50 te bewonderen. De 40 millimeter brede Girard-Perregaux 1966 Small Second is verkrijgbaar in rosé- en witgoud. Zie voor meer informatie en verkooppunten de website van Girard-Perregaux.