Baume & Mercier werd 183 jaar geleden in de Zwitserse Jura opgericht door de gebroeders Baume. Al gauw realiseerden zij zich dat er buiten de valleien van de Jura een hele wereld op ze lag te wachten, waarop ze in 1851 hun eerste buitenlandse afdeling openden in London. In 1876 volgde Philadelphia en al gauw besloeg hun netwerk de hele wereld met vestigingen in Afrika, Azië en Australië. Als eerbetoon aan de wereldomvattende aanpak van haar oprichters, presenteert het merk nu de Capeland Worldtimer.

De Baume & Mercier Capeland Worldtime is een horloge waarop heel eenvoudig de tijd in de 24 tijdzones rond de wereld af te lezen is: rond de wijzerplaat, waarop de steden staan die de 24 tijdzones van de wereld vertegenwoordigen, is een ring te vinden met een 24 uurs indeling. Als het uur dat overeenkomt met de lokale tijd op één lijn wordt gezet met de stad van de lokale tijd, kan de drager in één oogopslag zien hoe laat het in de rest van de wereld is. Is de drager echter zelf in een andere tijdzone, kan de lokale tijd ingesteld worden via de wijzers van het horloge en is via de ring eenvoudig te zien hoe laat het thuis is.

Baume & Mercier Capeland Worldtime

Het horloge is er in twee uitvoeringen: met een 44 millimeter brede 18K roodgouden kast en asgrijze wijzerplaat (model 10107 – ? 15.950,-), en met een 44 millimeter brede stalen kast met gebroken witte wijzerplaat (model 10106 – ? 6.200,-). De Capeland Worldtimer heeft een automatisch uurwerk, dat door de zichtbodem te zien is en toont op drie uur de lokale datum. Kijk op Baume-et-Mercier.com en Horloge.info/Baume&Mercier voor meer nieuws en informatie.