Raymond Weil heeft een nieuwe chronograaf gelanceerd voor de Maestro collectie. Het nieuwe horloge heeft een bijzonder fraai versierde wijzerplaat, die door de klassieke indeling van de subwijzerplaten een zeer uitgebalanceerd voorkomen heeft en de Maestro Chronograph de allure van een klassiek Zwitsers tijdmeetinstrument meegeeft.

Halverwege de vorige eeuw, toen de chronograaf als functie voor het eerst in niet-militaire horloges op de markt kwam, was de indeling van de wijzerplaat eenvoudig: de seconden werden gemeten door een centrale secondewijzer en de minuten op een subwijzerplaat op 9 uur (links uit het midden), waartegenover de normale secondewijzer op drie uur gepositioneerd was. Sindsdien heeft de chronograaf allerlei ontwikkelingen doorgemaakt, waarbij de indeling van de wijzerplaat vele gedaanten heeft aangenomen, maar de klassieke indeling blijft voor velen toch de mooiste. De keuze van Raymond Weil om hun nieuwe chronograaf uit de Maestro collectie deze indeling mee te geven, maakt van het horloge een instant-klassieker, en dat is een meesterlijke zet.

De Maestro Chronograph heeft daarnaast een zeer fraai geguillocheerde wijzerplaat, met zonnestraal motief in het centrum en cirkels onder de opgelegde Arabische uren indexen. De rosé-goudkleurig PVD gecoate stalen kast met een diameter van 41,5 millimeter, en de bruine kalfslederen horlogeband met kroko-print, onderstrepen de klassieke uitstraling. Het automatische RW7230 uurwerk (op basis van een Zwitsers ETA uurwerk) is te zien onder een saffierglazen zichtbodem.


Raymond Weil Maestro - klik aan voor een grote afbeelding


De Raymond Weil Maestro Chronograph is vanaf nu verkrijgbaar en kost ? 2.695,-. Kijk op de website van Raymond Weil voor meer informatie en verkooppunten.