Casio lanceerde al in 2011 de eerste horloges in de G-Shock GB-6900 familie: smartwatches die via Bluetooth, functies van de Apple iPhone kunnen bedienen. Recent lanceerde het Japanse electronicamerk twee nieuwe versies, die nu ook op Android toestellen zullen werken: de G-Shock GB-6900B en GB-X6900B ? twee horloges die, ondanks het gemis van een touchscreen toch heel handig zijn.

Casio is een van de eerste grote horlogemerken dat zich begeeft op het smartwatch pad, maar wel vanuit de eigen kracht. De G-Shock horloges met Bluetooth laten het horloge functies van de telefoon bedienen en berichten en inkomende gesprekken aangeven, zonder daar een groot touchscreen voor te gebruiken en zo het uiterlijk en de karakteristieke eigenschappen van de G-Shock te niet te doen. De GB-6900B en GB-X6900B zijn dan ook net zo onverwoestbaar als andere G-Shocks, zijn waterdicht tot 200 meter en hebben gebruikelijke functies al een chronograaf, een terugtelfunctie, wereldtijden, alarm, eeuwigdurende kalender en achtergrond verlichting.

G-Shock GB-6900B modellen - klik aan voor een grotere afbeelding

Nieuw is wel een deel van het scherm, waarop ruimte is gemaakt voor een Bluetooth (4.0) signaalmeter en een schermpje waarop inkomende berichten en notificaties staan. Zo kan het horloge aangeven dat er onder andere sms, email, Facebook en Twitter berichten zijn binnen gekomen, herinnert het de drager dat er een evenementen in de agenda actueel is geworden, en laat het weten dat er een inkomend telefoon gesprek is (dat met een tik op het horloge het zwijgen kan worden opgelegd). Met de knoppen aan het horloge kan de muziekspeler op de telefoon worden bediend en kan de telefoon gevraagd worden zich te melden (zolang deze binnen het bereik van de Bluetooth zender in het horloge is).
Hoewel deze functies handig zijn, zijn ze niet nieuw in een horloge. Wel vernieuwend is dat het horloge via de G-Shock+ App (te downloaden via de App Store en Google Play Store), kan worden ingesteld. Sommige traditionele functies van de G-Shock, zoals de juiste tijd en datum, kunnen op de veel overzichtelijkere smartphone worden ingesteld en bijgesteld.

G-Shock GB-X6900B modellen - klik aan voor een grotere afbeelding

De Casio G-Shock GB-6900B en GB-X6900B zijn vanaf nu in verschillende kleurvarianten bij geselcteerde verkooppunten verkrijgbaar. De prijs van de GB-6900B (kastdiameter 53,2 millimeter) is ? 179,- en de en GB-X6900B (57,5 mm) kost ? 199,-. Kijk op de speciale Smartwatch site van G-Shock voor het laatste nieuws en updates.