Alle hens aan denk in de Belgische kuststad Knokke haast twee weken geleden; in het casino vond immers de verkiezing van Miss België 2011 plaats. Deze toeters en bellen gingen niet onopgemerkt voorbij aan Balmain, meer nog; het is zelfs het officiële horlogemerk voor Miss België 2011 geworden. Om deze rol ?in the spotlight? te zetten, wijdt Balmain een volledige collectie aan dit evenement, bestaande uit prachtige, speciaal voor deze gelegenheid ontworpen dameschronografen.

Balmainia doet sterren in de ogen krijgen sinds het ontstaan van de collectie in 2006. Tot vreugde van de liefhebbers stelt het horlogemerk uit Saint-Imier in Zwitserland deze collectie in een nieuw daglicht en dit met een wel zeer weelderige versie van de Chrono Lady. Opgelet voor de aanstekelijke waanzin, zo stelt Balmain. Wanneer een lijn bij Balmain wordt herbewerkt, gebeurt dat grondig en zonder ooit de oorspronkelijke aard te verliezen. Alle elementen die bijdragen tot het succes van Balmainia, zoals de imposante horlogekast en de weelderige wijzerplaat, komen dus ook weer terug in de nieuwe modellen. Voor de overige eigenschappen betreft het een (her)ontdekking.


Balmainia Chrono LadyDe horlogekast van 316L gepolijst staal heeft nu aan de linkerhelft een logo dat met twee schroefjes is versierd. Ook nieuw zijn de gaatjes die de lunet sieren, en deze is tevens verkrijgbaar met 34 Wesselton diamanten. De verzilverde wijzerplaat behoudt iets klassieks doch extraverts met de verheven Arabische cijfers. Wie het graag nog ietsje anders wil: zwart lak en wit of zwart parelmoer vallen ook onder de mogelijkheden. Niets minder dan saffierglas overkoepelt als dit moois natuurlijk. De horlogeband bestaat uit roestvrij gepolijst staal en uit zwarte of witte siliconen. Nieuw is de dubbele druksluiting voor meer comfort en functionaliteit.


Sportief, stads en stijlvol, de Balmainia Chrono Lady drukt haar unieke karakter op verschillende manieren uit: met haar diversiteit in design past dit dameshorloge zich moeiteloos aan elke gelegenheid aan. Het veelzijdige horloge prijkt nu aan de pols van een al even veelzijdige jongedame die als mooist verkozen komend jaar ambassadrice zal zijn van haar land. Kersverse Miss België Justine de Jonckheere mag zich nu de eigenares noemen van deze stijlvolle blikvanger en zal ongetwijfeld met trots haar drukke agenda voor het komende jaar tijdig kunnen volgen dankzij de Balmain Chrono Lady aan haar pols. Voor wie meer wil weten over Justine:De winkelprijs van de Balmania Chrono Lady varieert van ? 470,- tot ? 1180,-. Zie voor meer nieuws en informatie over Balmain Horloge.info/Balmain of www.balmainwatches.com.


© Tekst voor Horloge.info door Mylène Koppyn