Een oud Tibetaans spreekwoord zegt dat reizen een terugkeer naar de essentie is. Voor de ontwerpers van Balmain heeft dit gezegde betekenis gekregen tijdens de creatie van de Arcade Gent Dual Time, een horloge voor moderne globetrotters. Het heeft twee tijdzones en een datum, de rest is als overbodig weggelaten.

Tegelijkertijd bevat het horloge meer symboliek dan in essentie wordt verwacht. Zo vormen de twee tijdzones samen het getal 8, het Chinese geluksgetal. Een kwart gedraaid vormt dit het symbool van oneindigheid. Ook worden de indexen van de twee tijdzones weergegeven in Arabische en Romeinse cijfers, misschien bedoeld om de tradities en culturen beter te laten vermengen. Het horloge heeft in ieder geval een geslaagd ontwerp, en de hoge stalen, tonvormige kast, geeft het ? ondanks de eenvoud ? toch een opvallend voorkomen.


klik aan voor een grotere afbeelding van de Balmain Arcade Gent Dual Time collectie


De Balmain Arcade Gent Dual Time is verkrijgbaar vanaf juni. Het horloge heeft twee ETA quartz uurwerken, saffier glas en de afmeting van de 316L geharde stalen kast is 38 millimeter breed bij 44 millimeter hoog (56 mm als de bandaanzetten worden mee gemeten). Er is keuze uit een model met een mat zwarte of een verzilverde wijzerplaat, aan een stalen of lederen band. De prijs varieert van ongeveer ? 430,- tot ? 470,-. Kijk op Horloge.info/Balmain voor meer nieuws en informatie over het merk, of bezoek www.balmainwatches.com.