Tijdens Koninginnedag presenteerde Breitling de nieuwe Navitimer Super Constellation. Het horloge wordt uitgegeven ter ondersteuning van de ?Super Constellation Flyers Association?, een organisatie die er voor zorgt dat één van de laatste Lockheed L-1049 Super Constellations ? de ?Breitling Super Constellation ? Star of Switzerland?- kan blijven vliegen. Naast een directe donatie van 200.000 Zwitserse Franken, geeft Breitling nog eens datzelfde bedrag via de opbrengst van het gelimiteerde horloge.

De Breitling Super Constellation ?Star of Switzerland? is één van de drie laatste luchtwaardige Lockheed L-1049 Super Constellations ter wereld. In de jaren 1950 was de ?Super Connie? ? voorzien van 4 ?turbo-compound? motoren en de opvallende drievoudige staart ? een van de vliegtuigen die de lange-afstand burgerluchtvaart domineerde. Deze ?King of the Atlantic? werd in 1955 gebouwd, werd in de jaren 1990 gerestaureerd en kwam in 2004 naar Europa; waar het het enige overgebleven vliegende exemplaar is.


klik aan voor een grote afbeelding van de Breitling Super Constellation ?Star of Switzerland? Lockheed L-1049


In de afgelopen maanden is het vliegtuig flink onder handen genomen, waarbij vooral corrosie problemen zijn opgelost en het een nieuw verfje heeft gekregen. Ook is er over de hele lengte van het vliegtuig (35 meter) een vernieuwde elegante blauwe lijn aangebracht, die het aerodynamische profiel extra onderstreept. Door de tijdens de presentatie in Lahr (Duitsland) verlengde financiële steun door Breitling, kunnen de honderden uren werk en de kosten die er in de restauratie zijn gaan zitten worden gedragen. Het totale bedrag dat Breitling ter ondersteuning inbrengt, komt neer op 400.00 Zwitserse Franken ? 200.000 CHF ineens en nog eens 200.000 CHF uit de verkoop van de speciale Limited Edition die ter ere van het vliegtuig wordt uitgegeven.


klik aan voor een grote afbeelding van de Breitling Navitimer Super Constellation


Het Breitling Navitimer Super Constellation horloge wordt in een editie van 1049 stuks (als verwijzing naar de Lockheed L-1049) uitgegeven. De wijzerplaat draagt de inscriptie ?Breitling Super Constellation? en een gouden ?B? logo, zoals Breitling dat in de jaren 1950 gebruikte en ook op de staart van het vliegtuig te vinden is. In het horloge zit het automatische, COSC chronometer gecertificeerd Breitling 23 uurwerk, dat de chronograaf in staat stelt tijden van ¼ seconde tot 12 uur te meten. De stalen kast meet 42 millimeter en heeft een roterende bezel, waarmee de rekenliniaal op de wijzerplaat kan worden bediend. De stalen kastbodem is voorzien van de technische specificaties van de ?Super Connie? en het silhouet van het vliegtuig staat er in gegraveerd.


de achterkant van de Breitling Navitimer Super Constellation


De Breitling Navitimer Super Constellation kost ? 5.340,-. Zie voor meer informatie en nieuws over Breitling Horloge.info/Breitling of www.breitling.com. Neem voor verkoopadressen contact op met Breitling via www.mkosterenzonen.nl.


Een mooie film over de Breitling Super Constellation ?Star of Switzerland? (gemaakt en uitgegeven voor de restauratie) kunt u hier zien: