De nieuwe, gedurfde uitvoering van de Jaeger-LeCoultre Atmos ?Jour de Naissance' is het originele resultaat van een veelbelovend idee. De eerbiedwaardige Atmos, die tachtig jaar geleden in de ateliers van Jaeger-LeCoultre ontworpen werd maar eeuwig jong blijft, heeft in deze uitvoering een lief en vertederend uiterlijk gekregen zonder ook maar iets van haar aantrekkingskracht te verliezen.

De Atmos is een icoon van de uurwerkindustrie met het vrijwel ?eeuwig lopende? uurwerk. Het heeft in deze nieuwste uitvoering een metamorfose ondergaan en is een prachtig geboortegeschenk geworden met roze of lichtblauwe kleuraccenten. De pendule, het eerste bijzondere geschenk voor een pasgeborene, staat op een voetstuk waarop de naam van de baby prijkt. Atmos ?Jour de Naissance? voor een jongetje, klik aan voor een grotere afbeelding
Het is een geschenk dat het kind een leven lang trouw zal vergezellen, want het uurwerk van de Atmos tart de wetten van de mechanica evenals de normaal zo tijdelijke aard van mensenwerk.


De Atmos ?Jour de Naissance? (geboortedag) is in haar heldere glazen behuizing steeds op de achtergrond aanwezig in het leven van het kind, waarvan het als een trouwe gids de uren, dagen en maanden wegtikt. Behalve dat de voor- en achternaam en de geboortedatum van het kind op het voetstuk van de klok gegraveerd kunnen worden, is het ook mogelijk om op de maandschijf de geboortedag aan te geven. In deze nieuwe uitvoering speelt de klok opnieuw haar rol als symbool dat de belangrijke gebeurtenissen in een leven markeert. En hoewel een zekere statigheid passend is voor deze klok, zijn de ontwerpers van de Manufacture Jaeger-LeCoultre erin geslaagd de Atmos ?Jour de Naissance? een verbazingwekkend modern uiterlijk te geven.
Atmos ?Jour de Naissance? voor een meisje, klik aan voor een grotere afbeeldingOp creatieve wijze hebben ze frisheid en onschuld weten te combineren. In de twaalf met roze of lichtblauw parelmoer ingelegde vakjes onder de ring met uuraanduidingen wordt de naam Atmos tot in het oneindige herhaald, in een willekeurig patroon tussen en onder de Romeinse cijfers. De maanfase-aanduiding is aangebracht op een schijf waarvan het bovenste gedeelte op 6 uur zichtbaar is, boven de gegraveerde namen Atmos en Jaeger-LeCoultre.


De Atmos Jour de Naissance voor een jongen in lichtblauw of voor een meisje in roze, ingelegd met parelmoer en de naam en datum van de pasgeborene, kost ?7.950,-. 


De Atmos ?Jour de Naissance? wordt ook in twee met edelstenen versierde versies geleverd. Bij deze modellen is de maanschijf bezet met tien diamanten en is de wijzerplaat met negen diamanten versierd, terwijl de ring met uuraanduidingen en het voetstuk met paarlemoer inlegwerk zijn verfraaid. Deze bijzondere creaties, waarvan slechts twee series in beperkte oplage worden vervaardigd – acht lichtblauwe en acht roze exemplaren – kunnen tot de pronkstukken van de Atmos collectie gerekend worden.